Cercar en aquest blog

11/10/2009

Exposició: "Oficis i records" a Gandesa

Exposició: "Oficis i records"
Del 13 de novembre al 10 desembre, a la Biblioteca Municipal de Gandesa.

Presentació: dia 13 de novembre a les 20 h.
 
En les darreres dècades, la nostra comarca ha experimentat canvis fins a esdevenir una realitat completament diferent a la que varen conèixer els nostres iaios i iaies. Una realitat que, de ben segur, té aspectes molt positius i altres francament millorables. La memòria és, però, una virtut necessària per comprendre el nostre present i replantejar les nostres expectatives de futur.
Raimon Crescenti Puvill, amb més de cinquanta anys de trajectòria professional, ens proposa una mirada sobre els vells oficis a través de la seua obra fotogràfica, captada especialment a les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.
Aquesta mostra té sempre l'home i/o la dona com a protagonista, personatges que viuen cada vegada en un temps més allunyat. És una mirada poètica i alhora descriptiva. Certament, el paisatge humà és sempre el més evocador, i se'ns fa difícil restar indiferents davant les mirades i les actituds dels nostres.
En una societat on la imatge ha esdevingut una eina de treball habitual, que no ha valorat prou l'essència del que és estètic, cal aturar-se i fer un exercici de contemplació acurada. El seu poder per commoure el nostre esperit és encara viu.