Cercar en aquest blog

11/28/2009

La CAM inaugura el 3 de Desembre de 2009 l’exposició Històries d’un viatge

 

Les Obres Socials de la Caja  del Mediterráneo (CAM) organitzen l'exposició Històries d'un viatge que s'inaugura el proper dia 3 de Desembre de 2009 a la sala d'exposicions del claustre de l´EMD de Jesús, a la Plaça de l´Immaculada, 1, a les vuit del vespre. La mostra esta pintada i coordinada per la pintora jesusenca Ester Besolí.

 

La CAM posa aquesta mostra a disposició de l´EMD de Jesús, per tal de promoure que suposi un punt d'inici de treball de sensibilització social al voltant del fet humà de la migració.

 

L'exposició consta de les histories de 7 personatges diferents que han fet el viatge de la migració en algun moment de la seva vida. A través de pintures, dibuixos, fotografies, un vídeo documental i plafons explicatius coneixerem la història del seu viatge particular.

 

Es tracta, doncs, d'un recorregut centrat en els encontres que genera aquest fet social, tan antic com la mateixa humanitat. Una mostra que suposa una mirada sensible i artística sobre una realitat cada vegada més patent i important, no sols en la vida de qui fa el viatge, sinó també en la del qui vivim en la terra d'acollida. Tots anem en el mateix vaixell i tots vivim, encara que de d'un punt de referència diferent, les conseqüències d'aquest viatge, que té un nombre creixent de viatgers.

 

Aquesta mostra us proposa posar-vos en els ulls del grup d'artistes creadors de la mostra, encapçalats per la pintora tortosina Ester Besolí (fotografies de Guillermo Barberà, vídeo documental de  "RARS" i música de Paco Prieto "KATUM"), mirar la realitat dels personatges de qui ens parlen i pensar en les històries dels viatges que hem fet nosaltres mateixos o que sabem que han fet persones properes a nosaltres. Perquè segur que tots tenim un lligam, proper o distant, amb el viatge de la migració. L'exposició proposa, així, al visitant que es posi en la mirada de l'artista per comprendre la mirada de l'altre: la mirada de l'immigrant.

 

 

Com ja hem dit, la inauguració d'Històries d'un viatge tindrà lloc a la sala d´exposicions del claustre de l´EMD de Jesús a les vuit del vespre; i anirà a càrrec de la regidora de comerç e immigració Susanna Gomez, la regidora de cultura Dolors Queralt, un representant de la CAM i la pintora i comissaria de l'exposició Ester Besolí. L'exposició romandrà oberta del 1 al 31 de Desembre . L'horari  de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 18 a 20. Durant l´inauguració es farà presentació de les 1eres jornades interculturals de Jesús, es projectarà el documental "Histories d'un viatge" de RARS i es farà un aperitiu de cuines del món.