Cercar en aquest blog

11/28/2009

La Delegació del Govern commemora el Dia Internacional contra la violència envers les dones

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, amb la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Alicia Gamundi, presidiren l'acte de commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones, que se celebrà ahir 25 de novembre al vespre al Conservatori de Música, a Tortosa. 

Un acte que, com destacava el delegat del Govern, es converteix "cada any en la visualització d'una lacra social a la qual s'ha fet front tot i el llarg camí que resta a fer, i en què som tota la societat els implicats, ja que les dones en aquestes situacions es troben soles i cal que tinguin el suport de familiars, veïns, coneguts, és un problema de tots i totes" 

En aquest sentit, el Govern de Catalunya a través de l'Institut Català de les Dones del Govern de Catalunya "posem les eines per a fer un acompanyament a les dones que pateixen violència, des del telèfon d'atenció a les víctimes de violència; los serveis d'atenció a les dones que hem desplegat a totes les comarques, més les campanyes com el Talla amb els mals rotllos o el Circuit per a eradicar la Violència Masclista, del qual en som un territori pioner" – destacà Gamundi. 

L'acte, que va comptar amb la participació d'una nombrós públic assistent, va homenatjà també la tortosina Sabina Xutglà, de 93 anys, que va fer la lectura del manifest institucional. 

Seguidament, la música de Montse Castellà es combinà amb la lectura dels textos narratius i poètics de l'escriptora Zoraida Burgos, a càrrec de l'actriu Manolita Nadal.

I, posteriorment, 10 espelmes enceses homenatjaren a les víctimes mortals per violència masclista a Catalunya. L'acte va cloure amb una interpretació del Cant dels ocells a càrrec de l'alumnat de l'Aula de violoncel del Conservatori i de l'alumnat de l'Escola de Dansa "Neus Rodes"