Cercar en aquest blog

11/11/2009

L’AJUNTAMENT DE TIVISSA ADJUDICA LES OBRES DE LA DARRERA FASE DEL CENTRE MUNICIPAL DE SERVEIS

El Ple de l'Ajuntament de Tivissa ha adjudicat, per un pressupost de tres quarts de milió d'euros, l'obra de construcció de dos nous equipaments municipals destinats a millores socials. Es tracta del nou centre de dia i del també nou casal d'avis.

Aquests dos equipaments municipals seran la culminació d'una xarxa d'infraestructures socials engegat l'any 2004 i que posaran colofó al nou centre de serveis municipal, el qual també inclou el nou dispensari local inaugurat el passat més juny.

Cal sumar a aquest fet la recent posada de la primera pedra de la futura residència per a la gent gran, la qual ja ha iniciat el procés d'obtenció de les corresponents autoritzacions d'obra.

El consistori riberenc ha apostat decididament per les polítiques socials i de creació de llocs de treball: "Considerem cabdal, en els temps de crisi durant els quals moltes persones es queden sense feina i tenen veritables dificultats econòmiques, posar a la seva disposició la possibilitat d'obtenir un lloc de feina estable i de qualitat" manifesta l'alcalde del municipi, Jordi Jardí.

El centre de dia serà, molt probablement gestionat per la pròpia empresa gestora de la residència gràcies al conveni que es ve signar en el seu moment i que oferia aquesta possibilitat, la qual es feia extensiva als centres de dia de Vandellòs i Hospitalet de l'Infant i Pratdip, municipis amb els quals Tivissa està mancomunat.

Les obres es preveu que tinguin una durada d'un any i un cop finalitzades oferiran els serveis de perruqueria, bugaderia, podologia, rehabilitació i els propis del centre de dia. Aquests serveis addicionals seran oferts pels professionals ja existents al municipi.

D'altra banda es construirà també el nou casal d'avis, amb una seu social amb servei de bar i una nova sala d'actes amb una capacitat de més de dues-centes persones.

El cost total de l'equipament és de més de 2,5 milions d'Euros dels quals ja se n'han executat 1,7 milions i serà finançat pel Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat, el Departament de Salut, la Diputació de Tarragona i el propi Ajuntament. L'Alcalde destaca: "el fet que totes questes obres s'han portat a terme sense endeutar l'ajuntament i sense carregar-ho en les economies domèstiques dels veïns del municipi. Ni hem hagut de pujar impostos ni sol·licitar contribucions especials".

L'Ajuntament preveu que un cop posada en marxa aquesta xarxa de serveis socials generaran un total de 120 places de residència i més de vint de centre de dia. També es preveuen la creació de més de 80 llocs de treball, que s'oferiran, preferentment, als veïns dels pobles que conformen el municipi de Tivissa.