Cercar en aquest blog

11/25/2009

Maria Teresa Balaguer, nova alcaldessa de Gratallops


Tal com estava previst, el plenari celebrat avui a l'Ajuntament de Gratallops ha servit perquè la regidora d'Independents per Gratallops-Acord Municipal, Maria Teresa Balaguer, hagi estat elegida nova alcaldessa de la població, en substitució del fins avui alcalde Jaume Pallejà (IpG-AM), qui ha renunciat al càrrec però continua com a regidor. Balaguer ha rebut el suport de la majoria absoluta en la votació i ha estat investida alcaldessa.

Balaguer és regidora de Gratallops des del 2003, quan va sortir elegida al costat de Jaume Pallejà sota la llista Independents per Gratallops-Acord Municipal, una coalició municipal amb ERC que va guanyar les eleccions amb tres regidors. Quatre anys després, als comicis del 2007 el poble va revalidar la confiança a la candidatura on concorrien Pallejà i Balaguer. Per motius personals Pallejà ha renunciat a l'alcaldia i avui s'ha produït el relleu.

Maria Teresa Balaguer és consellera comarcal d'ERC en el Consell Comarcal del Priorat.  La nova alcaldessa ha descrit com a normalitat institucional la sessió plenària d'avui perquè la mateixa candidatura que va guanyar les eleccions de 2007 pot concloure la tasca de govern que porta fent des de l'any 2003. Tal com havia comentat el ja exalcalde Jaume Pallejà, a Gratallops no s'havia viscut una etapa d'estabilitat a l'Ajuntament com en l'actual. Perquè en cinc legislatures havien hagut vuit alcaldes fins a l'arribada de Pallejà, qui avui deixa el càrrec després de sis anys i mig al capdavant d'un govern que ha donat estabilitat i ha fet progressar el municipì.

La nova alcaldessa preveu executar els projectes que ja estan encarrilats, com ara els que tenen aprovada una subvenció del Departament de Governació, per valor de 647.000 euros en el PUOSC en el període 2008-12.