Cercar en aquest blog

11/09/2009

XII Jornada d’Economistes de Tarragona, a Tortosa

A la Jornada dels Economistes celebrada ahir a Tortosa, la Sra. Anna Bolaños, va posar de manifest que el medi ambient és el cor del negoci d'AGBAR, donat que bona part del mateix es dedica a la gestió del cicle integral de l'aigua. Les accions que des d'AGBAR estan duent a terme per atendre el seu compromís amb el medi ambient van des de la sistematització de la informació, a través de la metodologia "Global Reporting Initiative", que s'està utilitzant per una gran part d'empreses que participen, com també el diàleg amb els grups d'interès clau, amb experiències interessants com el concepte de "empresa ciutadana" que té per objectiu conèixer l'opinió de tercers sobre els seus Informes de Responsabilitat Corporativa.

El Sr. Francesc Reguant, cap del Gabinet Tècnic del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural va aportar al debat un apropament des de l'agricultura, un sector que, segons el ponent, està emergent com a activitat altament implicada en les estratègies de progrés medi ambientals. Els reptes del sector per aquest segle XXI caldrà, segons Reguant, "reforçar els mecanismes de coordinació i planificació globals de la producció agrícola, optar amb responsabilitat pel desenvolupament de les biotecnologies, regular els mercats alimentaris, gestionar adequadament l'aigua, amortir els impactes mediambientals negatius, aprofitar els potencials de regadiu i revisar la imatge que la societat urbana té de l'agricultura.

Fent una al·lusió als canvis que durant dècades ha experimentat la natura del sistema climàtic, el Sr. Enric Aguilar, investigador del Centre del Canvi Climàtic, C3 de la URV, va exposar que aquests canvis seguiran presents al llarg del segle XXI i que imposaran una sèrie de condicionants en la societat humana, "unes conseqüències integrades negatives sobre la societat que l'ha produït i que el continua produint". Aguilar va exposar la necessitat imminent de mitigar el canvi climàtic d'origen antròpic mitjançant la implementació de noves polítiques i nous paradigmes.

El Sr. Fernando Campa, vocal president del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Tarragona i coordinador de la Jornada dels Economistes, va tancar l'acte agraint l'assistència a tots els presents i recordant que aquest tipus de trobades entre experts que es celebren des de 1997, permeten donar a conèixer a la societat civil i empresarial, a tots nosaltres, la varietat de sectors on l'economia es troba implicada, i reflexionar conjuntament sobre solucions viables per a tots.

La Jornada dels Economistes celebrada a Tarragona ha estat la primera de les quatre trobades que es celebraran a cada província de Catalunya al llarg d'aquest mes de novembre i que conclouran el dia 26 a Barcelona, amb la Jornada i el Sopar dels Economistes.