Cercar en aquest blog

12/11/2009

Esquerra assoleix al Senat 5,8 milions d’euros més en infraestructures pel Camp de Tarragona i les Terres de l‘Ebre

El senador republicà  Pere Muñoz ha fet saber que Esquerra ha negociat tot un seguit d'inversions per Catalunya a canvi de no presentar veto als pressupostos generals de l'Estat (PGE). A l'espera de la votació definitiva que es farà la propera setmana al Ple del Senat de moment, ja ha tancat l'acord sobre diferents esmenes que havia presentat en matèria d'infraestructures pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Cal recordar que en cas de mantenir el veto això hagués impedit introduir noves partides als Pressupostos. 

Prèviament, en la negociació dels PGE al Congrés, Esquerra ja va aconseguir augmentar la inversió inicial en 5.500.000 € per la demarcació, i va elevar fins als 10.000.000 € una partida per la reindustrialització de les Terres de l'Ebre (al Congrés la suma de les esmenes d'ERC introduïdes per a tota Catalunya va ser de 15 milions) . Mitjançant les esmenes pactades ara al Senat, Esquerra inclourà als PGE 22.250.000 € més d'inversió per a Catalunya en infraestructures, R+D+I i temes socials.  

Pel que fa al Camp de Tarragona, Esquerra al Senat ha aconseguit 1.400.000 € i pel que fa a les Terres de l'Ebre, 4.400.000 €, fet que suma un total de 5.800.000 €. Les partides de la demarcació fan totes referència a infraestructures. En matèria viària es concentren a les Terres de l'Ebre: 400.000 € per fer l'estudi de millora de l'accés de les Cases d'Alcanar amb la N-340; i 2.000.000 € per la rehabilitació i millora del pont de la N-340 a Amposta. Dos projectes viaris, segons Muñoz, "que dotaran de major seguretat els conductors".  

A banda d'això, Esquerra ha aconseguit una inversió important per obres de millora i accessibilitat de diverses estacions de tren, en total 3.400.000 € que es reparteixen així: 2.000.000 € per millorar les estacions d'Ulldecona, Tortosa, Móra la Nova, l'Ametlla de Mar, Flix i Riba-roja; 300.000 € per millorar l'accessibilitat i eliminar les barreres arquitectòniques de l'estació de Tarragona, i 1.000.000 € per refer el tancat de la línia fèrria en el tram urbà entre Calafell i Cunit i per obrir nous passos subterranis entre les dues estacions. Segons el senador, "totes aquestes estacions necessiten una millora important, i  per això entenem que la inversió de 3.400.000 € és un només un primer pas".  Comentari a part mereix que ERC ha aconseguit introduir una partida de 100.000 € perquè Adif implanti un sistema d'avís de megafonia a totes les estacions de l'Estat quan un tren passi sense aturada prevista. Això és "una antiga lluita i demanda d'Esquerra que el 16 de juny de 2009 el Senat va aprovar; ara que els Pressupostos ho doten de diners, no hi ha cap excusa perquè Adif no apliqui una nova mesura de seguretat que ajudarà a reduir el nombre d'accidents", ha afirmat el senador. 

Per acabar el republicà  Pere Muñoz  ha destacat  que les esmenes pactades al Senat "milloren de manera destacada la inversió inicial de l'Estat al territori i des d'ara caldrà estar atents a la seva execució, que és la gran assignatura pendent del Govern de l'Estat".