Cercar en aquest blog

12/07/2009

MEMÒRIA DEL CURS D'HABILITATS DE COMUNICACIÓ EN PÚBLIC

Durant els cinc dissabtes del mes d’octubre de 2009, va tenir lloc a la Fatarella, el Curs d’habilitats de comunicació en públic i tècniques de presentació. Les claus de l’eficàcia comunicativa.

 

El formador del curs va ser en Xavier Lamote de Grignon i Costa. Economista, Consultor i Professor de Marketing i Habilitats Directives de diverses Universitats i Escoles de Negocis (URV, UdG, UOC, ESIC, ISM, UIMP...). La durada d’aquest curs va ser de 15 hores lectives distribuïdes en cinc sessions de 3 hores, de les 17 h a les 20 h. Les sessions es van realitzar en diferents espais del poble: Sala de Ball del Casal, Sala de Vídeo del Casal i Fundació el Solà. El curs va comptar amb la inscripció de 12 persones del poble.

 

El programa de l’activitat va ser el següent: por escènica i presentacions professionals; ús i domini del factor temps; tècniques d’entrada i tancament; ús eficaç dels recursos comunicatius, i la Comunicació No Verbal (CNV).

 

Els objectius de l’activitat varen ser: desenvolupar, des d’una metodologia eminentment pràctica, el coneixement i domini de les habilitats de comunicació en general i de parlar en públic en particular, ja sigui a grups reduïts de persones com a auditoris amplis, inclús amb la presència de mitjans de comunicació. Habilitats que han de portar a una major efectivitat en la direcció de reunions, equips i col·laboradors i a millorar la interacció amb les altres persones, tant en la relació laboral com personal, a fi de tancar amb èxit els objectius proposats.

 

El curs el va organitzar el Centre d’Estudis de la Fatarella amb la col·laboració de diferents administracions i entitats: Diputació de Tarragona, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, Ajuntament de la Fatarella, Òmnium Cultural, Associació lo Riu, Fundació el Solà, Casal de la Vila de la Fatarella i Associació de Joves Amics de la Cultura de la Fatarella.