Cercar en aquest blog

12/09/2009

Sis detinguts en un operatiu especial contra el tràfic de drogues a Amposta

Una investigació de més de dos mesos de la Unitat d'Investigació (UI) de l'Àrea Bàsica Policial de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra del Montsià, ha permès desmantellar sis punts de venda de droga del barri de Sant Cristòbal d'Amposta, amb la detenció de 6 persones i la imputació de quatre més per un delicte contra la salut pública.

 

Les gestions de l'UI, que han comptat amb la col·laboració de la Policia Local del municipi, es van iniciar arran de la comprovació que en aquesta zona, feia temps que s'hi havien establert venedors al detall de substàncies estupefaents, preferentment cocaïna. De fet, l'eradicació d'aquesta activitat es trobava entre els principals objectius de l'ABP del Montsià.

 

Els investigadors van poder comprovar que en un mínim de sis domicilis, es venia droga al detall. Els venedors no hi vivien normalment, però sí havien establert uns "torns de treball", permetent així que la venda fos continuada durant les 24 hores del dia en aquests immobles. A banda, establien unes fortes mesures de seguretat per tal d'evitar la intromissió dels cossos policials.

 

Amb tot, el passat 3 de desembre, i sota manament judicial, agents de l'UI, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de les Terres de l'Ebre, del Camp de Tarragona i de Ponent, juntament amb la Unitat Canina, efectius de la Unitat de Seguretat (USC) i de la Policia Local, van dur a terme els escorcolls als sis immobles, enxampant in fraganti als 6 detinguts.

 

Als domicilis es va trobar un total de 160 paperines (d'1 gram) de cocaïna, preparades ja per a la seva venda, més de 250 grams de cocaïna en roca, 1.800 euros fraccionats en bitllets de diferent valor (provinents presumptament de la venda de la droga), així com bàscules de precisió i altres estris habituals en la manipulació de les substàncies estupefaents.

 

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat dissabte. Quatre d'ells van ingressar a presó per ordre del jutjat d'Instrucció d'Amposta en funcions de guàrdia.