Cercar en aquest blog

2/07/2010

El Consell Comarcal de la Terra Alta va presentar diumenge passat la Ruta de l'Oli

El Consell Comarcal de la Terra Alta va presentar diumenge passat la Ruta de l'Oli per la comarca, en el marc de la Fira Intercomarcal de l'Oli que va tindre lloc a Móra la Nova. Es tracta d'un nou itinerari turístic que passa per deu dels dotze municipis de la Terra Alta i que s'uneix a d'altres rutes, com la dels Paisatges del Vi, la Via Verda o la Ruta de la Pau.

La nova Ruta de l'Oli passa pels témens municipals on es produeix la major part de l'oli emparat sota la denominació d'origen protegida (DOP) Terra Alta, una DOP única a Catalunya ja que elabora l'oli a base d'oliva de la varietat empeltre. L'itinerari té una longitud d'uns 120 quilòmetres, és apta per a fer-se en cotxe i entre els seus atractius inclou paisatges rurals, molins tradicionals i olivers singulars, com ara el monumental i centenari El Parot, d'Horta de Sant Joan.

L'acte de presentació de la ruta el va presidir l'alcalde d'Horta de Sant Joan i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Àngel Ferràs. En opinió de Ferràs, la Ruta de l'Oli és "una atractiu turístic, cultural, arquitectònic i paisatgístic  que hem de tractar de fomentar des de les institucions i des del sector". El president comarcal va explicar que iniciatives com aquesta les impulsen des del Consell Comarcal conscients que "l'agricultura va malament i per això hem de mirar d'unir a l'agricultura altres al·licients units al turisme perquè en puguem sortir tots beneficiats".

Per tal de donar a conèixer i promocionar la nova ruta oliera, el Consell Comarcal ha editat un opuscle de vint pàgines on  es descriuen els principals ingredients d'aquest itinerari que s'inicia a Arnes i passa per Horta de Sant Joan, Bot, Caseres, Batea, Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca, la Fatarella, Gandesa i el Pinell de Brai.

La presentació de la Ruta de l'Oli va ser un dels actes destacats de la Fira Intercomarcal de l'Oli, la qual va acollir una trentena d'estands d'empreses del sector de les comarques del Priorat, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. La DOP Terra Alta va ser present amb un estand de promoció  igual com la DOP Siurana, basada en l'oli arbequí.