Cercar en aquest blog

5/13/2010

El DPTOP posa en marxa una nova línia de bus per enllaçar la Serra d'Almos, Darmós i Móra d'Ebre

  
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques posa en marxa demà, 14 de maig, una nova línia de bus per connectar els nuclis de la Serra d'Almos i Darmós amb Móra d'Ebre, passant per Móra la Nova. D'aquesta manera, es connectaran aquests nuclis del municipi de Tivissa amb equipaments i serveis bàsics de la capital de la Ribera d'Ebre, com ara l'hospital o l'estació d'autobusos, i es millorarà la intermodalitat del transport públic, ja que els usuaris podran accedir al servei de ferrocarril a Móra la Nova. El nou servei oferirà 4 expedicions de dilluns a divendres feiners, dues d'anada i dues de tornada, entre les 9.25 i les 13.05 hores. L'actuació comporta una inversió de 5.025 euros per l'any 2010 assumida íntegrament pel DPTOP.

El DPTOP posa en funcionament demà, 14 de maig, una nova línia de bus per comunicar el nuclis de la Serra d'Almos i Darmós amb Móra la Nova i Móra d'Ebre.
 
En aquest sentit, s'oferiran 4 expedicions diàries, 2 d'anada i 2 de tornada, que permetrà als viatgers accedir al servei de ferrocarril en el municipi de Móra la Nova i a serveis i equipaments bàsics de la capital de la Ribera d'Ebre, Móra d'Ebre, com ara l'hospital o l'estació d'autobusos.
 
D'aquesta manera, es millorarà tant la cobertura del transport públic com la intermodalitat, d'acord amb la demanda registrada i les necessitats de mobilitat existents.
 
Des de la Serra d'Almos, els serveis sortiran a les 9.45 i les 12.45 hores, mentre que en sentit contrari, de Móra d'Ebre sortiran a les 9.25 i les 12.25 hores. La durada del trajecte serà de 20 minuts.
 
La nova línia serà gestionada per l'empresa HIFE. L'actuació comportarà una inversió de 5.025 euros per l'any 2010, assumida íntegrament pel DPTOP.

Millores incloses al PTVC
 
Aquesta actuació s'emmarca dins del Pla de transports de viatgers de Catalunya 2008-2012 (PTVC), aprovat pel Govern amb l'objectiu de millorar l'oferta de transport públic al territori i facilitar l'accessibilitat a equipaments i serveis estratègics com ara estacions de ferrocarril, d'autobusos o hospitals.
 
En aquest sentit, des de l'inici del desplegament del PTVC, el 2008, s'han introduït  19 actuacions de millora del transport públic per carretera a Terres de l'Ebre. Concretament, els nous serveis són:
 
  • 4 nous serveis de vertebració (entre capitals de comarca)
 
-         Tortosa – Móra d'Ebre
-         Gandesa – Tortosa
-         Gandesa – Móra d'Ebre
-         Tortosa – Campredó – l'Aldea – Amposta – Sant Carles de la Ràpita – les Cases d'Alcanar – Alcanar
  •   12 serveis comarcals (per a comunicar la capital amb altres municipis de la comarca)
 
-         Poblenou del Delta – Sant Carles de la Ràpita – Amposta
-         Els Eucaliptus – Sant Jaume d'Enveja –
-         Riba-roja – Móra d'Ebre
-         Gandesa – Vilalba dels Arcs – la Fatarella – la Pobla de Massaluca
-         Móra d'Ebre – Corbera d'Ebre – Gandesa – Batea
-         Gandesa – Bot – Horta de Sant Joan – Arnes
-         Gandesa – Pinell de Brai – Prat de Compte
-         Gandesa – Caseres
-         Gandesa – Batea
-         Gandesa – Vilalba dels Arcs – la Pobla de Massaluca
-         Gandesa Corbera d'Ebre – la Fatarella
-         Móra d'Ebre – Móra la Nova – Darmós – la Serra d'Almos
 
  • 3 serveis suburbans (per connectar municipis contigus)
 
-         Alfara de Carles – Roquetes – Tortosa
-         Tivenys – Bítem – Tortosa
-         Vinallop – Tortosa
 
La introducció d'aquestes actuacions comporta una inversió anual del DPTOP de 773.000 euros.