Cercar en aquest blog

10/08/2010

LA CAMBRA DE COMERÇ ACULL LA PRESENTACIÓ DE IX FESTA DE L’AIGUARDENT DE PRAT DE COMTE

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa ha acollit la presentació en roda de premsa de la novena edició de la Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte, amb la participació del president de la comissió de Comerç Interior de la Cambra de Tortosa, Carlos Ripollès; de l'alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs; i del regidor delegat de la Festa de l'Aiguardent, Marc Vinya.

El proper dissabte 9 d'octubre a les 11 del matí s'encetaran els actes amb la posada en marxa dels alambins ubicats a les cases dels veïns i a les destil·leries d'aiguardent i espígol. El programa d'actes inclou la realització de tallers per aprendre a destil·lar i fer pastes. Durant tot el cap de setmana els visitants podran degustar diferents varietats d'aiguardent i dolços tradicionals. Comprant el gotet de fang típic de la festa es podran  tastar aquests productes tradicionals elaborats artesanalment.

L'animació  al carrer i la música seran protagonistes de la festa ja que enguany, el grup de percussió local, Codolada Drums, actuarà acompanyant els nous gegants i amenitzant les curses populars. A més també hi actuaran la Bandarra Street Orkestra, el grup de Grallers de Montblanc i la Xaranga Tal com sona de Paüls. El bateig dels gegants de Prat de Comte, Bertomeu i Quitèria, comptarà amb l'apadrinament de les colles geganteres de Tortosa i Gandesa. Aquest acte es durà a terme a la plaça de l'església a les 18:30h. Es preveu projectar un audiovisual  que narra el procés de construcció d'aquest elements del patrimoni festiu amb els que a partir d'ara comptarà la població.

Al vespre, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, encapçalarà la comitiva d'alcaldes i altres càrrecs del territori per visitar la festa. Es preveu que assisteixin a la mostra de cuina en directe que es farà a l'estand de la Diputació de Tarragona. També visitaran el forn i la destil·leria. Jordi Pujol presidirà el sopar dels Aiguardenters moment en que tindran lloc els parlaments institucionals.

Tant dissabte com diumenge, els visitants de la festa podran assistir a diferents tallers i demostracions. Es podrà veure el treball d'artesans i aprendre a fer "redots". El programa d'actes inclou un taller de destil·lació d'aiguardent, una xerrada sobre les propietats de les plantes dels Ports, un taller pràctic d'elaboració de sabons, entre altres.

L'Organisme Autònom Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona instal·larà  un estand per donar a conèixer els Productes Locals de Qualitat (PLQ). En aquest espai es preveu fer dues mostres de cuina en directe. El professor de nutrició de la URV i cuiner, Francesc Blanc, prepararà un menú on la tonyina de l'Ametlla de Mar serà protagonista, en el cas del dissabte, i a la mostra de diumenge l'ingredient destacat serà l'aiguardent. En finalitzar la demostració es serviran, tant dissabte com diumenge, 400 degustacions entre els assistents.

Un dels actes que més públic aplegarà serà la ballada de Jotes de les Terres de l'Ebre, que tindrà lloc diumenge a la tarda. Es preveu comptar amb una dotzena de grups vinguts de  diverses poblacions. Com cada any, enguany també s'ha organitzat el concurs de pintura ràpida amb un primer premi de 700€ i dos accèssits de 450€, un dels quals compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Tortosa.

Tots els actes de la IX Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte es poden consultar a la web oficial de la festa: www.aiguardent.com. A més enguany es poden seguir els preparatius i les activitats a la plana www.facebook.com/aiguardent