Cercar en aquest blog

10/09/2010

LA CARAVANA D'EDUCACIÓ VIÀRIA DE FUNDACIÓN MAPFRE ARRIBA A TORTOSA


L'Instituto de Seguridad Vial de FUNDACIÓN MAPFRE, en col·laboració amb la Federació Catalana d'Automobilisme, va presentar ahir la Caravana d'Educació Viària, que estarà instal·lada fins divendres 8 d'octubre al Pavelló Firal de Tortosa.

 

Es tracta d'una iniciativa adreçada a escolars entre 7 i 12 anys, que té com a principal objectiu fomentar actituds responsables i cíviques que contribueixin a reduir la sinistralitat viària. Es preveu que un bon número de nens i nenes de nombroses escoles d'aquesta ciutat aprenguin, durant aquests dies, les principals senyals i normes de trànsit per tal que sàpiguen aplicar-les en la vida real.

 

La Caravana d'Educació Viària inclou un circuit de karts i diverses aules formatives on monitors especialitzats en educació viària explicaran als assistents les normes i conceptes bàsics de circulació. Amb aquesta acció, l'Instituto de Seguridad Vial de FUNDACIÓN MAPFRE recorrerà durant 6 setmanes altres localitats, en les que impartirà formació sobre seguretat viària a més de 9.600 alumnes a tota Catalunya.

 

Ahir al matí, Fundación Mapfre, la FCA i l'Ajuntament de Tortosa van signar un conveni per fomentar la seguretat vial a la zona. A l'acte hi van participar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el representant de la Fundació Mapfre, Cristóbal Fernández, i el representant de la Federació Catalana d'Automobilisme, Ramon Izquierdo. També ha assistit a l'acte el regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Valentí Marín.


FUNDACIÓN MAPFRE aposta per la prevenció


L'Instituto de Seguridad Vial de FUNDACIÓN MAPFRE té com a objectiu principal prevenir i reduir els elevats índexs d'accidentalitat de trànsit a través de diferents actuacions. L'Instituto considera que tots els organismes, tant públics com privats, tenen un paper protagonista en l'ensenyament d'aquesta matèria. Un dels seus principals objectius és fomentar l'educació viària a través de cursos, estudis d'investigació, campanyes divulgatives i la distribució gratuïta de materials didàctics. En aquesta línia d'actuació, l'Instituto col·labora amb entitats locals, centres escolars i parcs de trànsit, entre d'altres, per promoure activitats de conscienciació social que contribueixin a prevenir els accidents de trànsit.

 

FEDERACIO CATALANA D'AUTOMOBILISME  i la "passió responsable"

 

La Federació Catalana d'Automobilisme està fermament compromesa amb un model de conducció cívica i responsable compatible amb la promoció de l'esport de l'automobilisme. En aquest sentit està involucrada en tot una serie d'activitats educatives per formar nens i nenes en les pràctiques de la conducció i mobilitat segura, així com en la iniciació del esport del motor.

 

CALENDARI DE CIUTATS CATALANES 2010

>> Tortosa, del 4 al 8 d'octubre

>> Sant Joan d'Espí, del 18 al 22 d'octubre

>> El Prat del Llobregat, del 25 al 29 d'octubre