Cercar en aquest blog

11/19/2010

Amposta acollirà l'antena ebrenca de la Fundació Aliança Tecnològica de Catalunya

Amposta acollirà l'antena ebrenca de la Fundació Aliança Tecnològica de Catalunya. L'empresa LAMICAT, dedicada a la fabricació de materials compostos (composites) i ubicada al polígon industrial L'Oriola, a Amposta, ha estat seleccionada per ubicar la primera antena tecnològica de l'Aliança Tecnològica de Catalunya.

 

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet —acompanyat del delegat del govern a Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó; del director dels serveis territorials del Departament a Terres de l'Ebre, Josep Felip Monclús, i del tinent d'alcalde del municipi, Pere Vidal— ha presentat avui a la seu de l'empresa als membres de la Comissió d'Industrialització aquest projecte, que permetrà estendre territorialment les funcions de l'Aliança Tecnològica de Catalunya.

 

La Fundació Aliança Tecnològica, que es va presentar a finals d'octubre, està integrada pels sis Centres Tecnològics Avançats de la xarxa TECNIO —ASCAMM, BARCELONA DIGITAL, BARCELONA MEDIA, CETEMMSA, CTM i LEITAT— amb l'objectiu de generar un mercat tecnològic català que aporti competitivitat i valor afegit a les empreses.

 

Mitjançant aquesta antena es podran vehicular territorialment els grans projectes tractors de R+D que capti l'aliança o internacionalitzar la seva oferta tecnològica globalment amb l'objectiu de que les funcions de l'Aliança Tecnològica tinguin un impacte territorial.

 

La voluntat és que l'antena tecnològica que s'instal·li a Amposta esdevingui un referent en l'àmbit marítim dels materials compostos i de les energies renovables, contribuint així a que Terres de l'Ebre es converteixi en un pol d'excel·lència de gestió d'espais marítims i d'aqüicultura.

 

Aquesta antena tindrà la finalitat de treballar per al desenvolupament d'activitats d'R+D+I d'alt valor afegit mitjançant la creació de noves unitats de recerca complementàries a les ja existents dins la xarxa de centres de transferència de tecnologia de Catalunya (Xarxa TECNIO).

 

El marc: la Fundació Aliança Tecnològica de Catalunya

 

L'Aliança Tecnològica de Catalunya es va constituir el passat 25 d'octubre de 2010, amb l'objectiu de generar un mercat tecnològic català que aporti competitivitat i valor afegit a les empreses, permetre una millor eficiència dels recursos, valoritzar les tecnologies generades pels diferents centres, la formació tecnològica i impulsar la internacionalització de projectes individuals i col·lectius dels centres.

La voluntat de l'Aliança Tecnològica és generar, coordinar i executar grans projectes tecnològics a Catalunya, promovent una major col·laboració i coordinació en les activitats desenvolupades pels Centres Tecnològics de Catalunya i entre aquests i la resta d'agents tecnològics del sistema català d'innovació.

L'Aliança Tecnològica de Catalunya està integrada pels 6 Centres Tecnològics Avançats (CTAs) de la xarxa TECNIO, com són ASCAMM,  BARCELONA DIGITAL Centre Tecnològic, BARCELONA MEDIA UPF, Fundació Privada CETEMMSA,  CTM Centre Tecnològic,  i LEITAT. Aquests centres es configuren com els elements de més massa crítica i capacitat de gestió de projectes tecnològics complexos del sistema català d'innovació. A nivell internacional, la integració d'aquests sis centres constitueix la fórmula idònia per a competir en projectes encara més ambiciosos.

Entre els compromisos de l'Aliança Tecnològica destaquen propiciar l'augment de facturació especialment, de les empreses catalanes o ubicades a Catalunya; créixer en capacitat científica i d'investigació industrial; enfortir el sistema d'innovació català; impulsar la innovació i contribuir al desenvolupament econòmic específic del territori on es troben ubicats; potenciar el sistema català d'innovació, especialment mitjançant l'impuls de la denominació TECNIO; facilitar la col·laboració i integració de Centres Tecnològics d'un caràcter més sectorial o territorial en els Centres Tecnològics Avançats; atraure recursos europeus, mitjançant la participació i el lideratge sistemàtic de consorcis d'àmbit europeu; i captar talent internacional establint vincles permanents amb centres tecnològics i de recerca, i universitats líders a nivell internacional.