Cercar en aquest blog

11/13/2010

QUATRE ARTISTES EBRENCS REFLEXIONEN SOBRE EL PAISATGE EN UNA EXPOSICIÓ AL MUSEU D’ART MODERN DE LA DIPUTACIÓ A TARRAGONA

El Museu d'Art Modern de la Diputació a Tarragona (MAMT) exposa fins al 9 de gener de 2011 una selecció d'obres De quatre artistes ebrencs que reflexionen a l'entorn del paisatge. La mirada reposada. Una revisió del paisatge. Artistes dels anys 80. Terres de l'Ebre reflecteix la visió particular de Leonardo Escoda (Tortosa, 1956), Manel Margalef (Amposta, 1963), Josep Salmerón (Tortosa, 1964) i Lluís Vives (Vinaròs, 1959), quatre dels artistes més representatius dels anys 80 a les Terres de l'Ebre. El resultat és una proposta multidisciplinar on es palesa la diversitat de llenguatges de cadascun d'ells.  

L'exposició, produïda per l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa, ha estat inaugurada aquest divendres al vespre en un acte que ha omplert de públic la sala d'exposicions del MAMT. La presentació ha estat presidida pel vicepresident territorial de la Diputació a les Terres de l'Ebre, Pere Panisello, acompanyat dels quatre autors, de la directora del MAMT, Rosa Ricomà; de la directora de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa, Carmen Clemente, i dels autors dels textos del catàleg. També hi ha assistit David Balcells, representant del festival internacional de fotografia Scan Tarragona, atès que l'exposició –amb diverses obres en suport fotogràfic- forma part del programa d'aquest certamen. 

En el seu parlament, Pere Panisello ha ressaltat la vàlua creativa dels artistes que configuren la mostra, així com l'esperit artístic i la projecció del conjunt d'autors ebrencs vinculats amb l'art. El vicepresident a les Terres de l'Ebre també ha ressaltat la tasca que de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa en favor de la cultura i l'art, amb xerrades, exposicions i altres iniciatives que converteixen aquest centre en un focus cultural a les Terres de l'Ebre. 

La mirada reposada es pot visitar al MAMT (carrer de Santa Anna, 8, Tarragona) de dimarts a divendres de 10 a 20 h, dissabtes de 10 a 15 h i de 17 a 20 h., i diumenges i festius d'11 a 14 h.