Cercar en aquest blog

12/01/2010

La CANC alerta que el Consell de Ministres està en condicions d’aprovar la candidatura d’Ascó durant el període de Govern provisional de la Generalitat de Cataluny

En aplicació del "Plan Ascó" de Moncloa, la decisió es prendria algun dels tres propers divendres del mes de desembre. Per això la CANC convoca una roda de premsa per demà dijous 2 de desembre a les 11 del matí al Col·legi de Periodistes de Tarragona, on es farà públic un informe sobre com s'han manipulat els informes tècnics per tal d'afavorir a la candidatura d'Ascó.

Tal com ja va denunciar la CANC temps enrere, des de Moncloa s'està aplicant el "Plan Ascó" per tal d'imposar el cementiri nuclear en aquest municipi de la Ribera d'Ebre un cop passades les eleccions al Parlament de Catalunya. En aplicació d'aquest pla, doncs, s'ha refredat la candidatura d'Ascó abans i durant la campanya electoral al Parlament de Catalunya, anunciant el nom de Zarra com a cortina de fum i en un intent de desmobilitzar la ciutadania. Un cop passades les eleccions i guanyant-les el preferit per Moncloa, CiU, ara el Consell de Ministres estaria en condicions d'aprovar la candidatura d'Ascó amb un Govern provisional de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, el Govern sortint, encapçalat pel PSC, se'n rentaria les mans, i el Govern entrant, de CiU, diria que no en saben res i que es una decisió de Madrid. De fet, aquesta era l'estratègia que en el seu dia ja va deixar entreveure l'ex-vicepresidenta primera, Maria T. Fernandez de la Vega, i que va en la línia de l'aplicació del "Plan Ascó".

Per tant, i en conseqüència de l'aplicació d'aquest pla, en algun dels propers tres divendres (3, 10 i 17 de desembre) és probable que el Consell de Ministres aprovi la candidatura d'Ascó per acollir el cementiri nuclear.

Aquesta sospita de la CANC en veu reforçada per diverses informacions que han aparegut els darrers dies. En aquest sentit, fa dues setmanes, el 17 de novembre, la Subcomisión análisis estrategia energética próximos 25 años del Congrés dels Diputats va aprovar el seu informe, on reclama que l'aprovació del cementiri nuclear sigui de caràcter urgent. En la mateixa línia es va expressar ahir, 30 de novembre, el president de la Asociación Española de la Industria Eléctrica (UNESA), Pedro Rivero, en declaracions abans de la seva compareixença davant la Ponencia encargada de las relaciones con Consejo Seguridad Nuclear, dient "que es imprescindible conèixer la ubicació final del ATC de residus nuclears, després de la celebració de les eleccions catalanes, perquè si no vindran altres períodes electorals". També ahir, el diari digital d'economia El Economista, indicava que segons diverses fonts "s'apunta que és probable que l'Executiu doni la sorpresa aquest divendres o el següent i es decanti per l'altre municipi favorit: Ascó, a Tarragona".

Per tant, tot apunta que el "Plan Ascó" s'acabarà executant durant els propers dies o setmanes. Davant aquesta probabilitat, la CANC convoca per a demà dijous a les 11 del matí i a la seu del Col·legi de Periodistes de Tarragona (C/ August, 5, 1r, 1a. Tarragona) una roda de premsa per presentar un informe sobre la incompatibilitat dels terrenys que ha ofert l'Ajuntament d'Ascó per acollir el cementiri nuclear, i desvetllar i denunciar, amb noms i cognoms, com s'haurien manipulat els informes tècnics per tal d'afavorir aquesta candidatura.

 

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)

Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona, 1 de desembre de 2010