Cercar en aquest blog

12/02/2010

La Generalitat mostra els projectes que tira endavant per activar l'economia de les Terres de l'Ebre

La Fira d'Amposta serà l'espai on la Generalitat explicarà les actuacions que ha tirat endavant a les Terres de l'Ebre per dinamitzar la seva economia i superar la crisi. La Fira, que celebra el seu 50è aniversari, comença divendres 3 de desembre i es prolongarà fins al dia 8. El Govern de Catalunya hi serà present amb un espai amb quatre estands que informaran els visitants sobre les actuacions de la Generalitat en les comarques de l'Ebre, sobretot en la creació de sòl industrial, foment del treball i de l'habitatge i la promoció de productes de qualitat.
 
A l'estand de la Delegació Territorial hi haurà la mostra "Per les Terres de l'Ebre", que detalla la inversió realitzada per impulsar la indústria al Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, a través del Pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal. Un dels projectes més importants és l'ampliació del Polígon Catalunya Sud, que ocuparà una superfície de 136 hectàrees entre Tortosa i l'Aldea. S'ha apostat per reservar 735 ha de sòl estratègic per convertir el territori en una gran zona logística i industrial en els propers anys.
 
Un altre projecte a destacar és l'ampliació del centre de l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) de Sant Carles de la Ràpita, que en els darrers anys s'ha consolidat com un centre de referència en l'estudi d'ecosistemes amb més de 100 persones treballant-hi.
 
Unes altres infraestructures que s'explicaran a la mostra "Per les Terres de l'Ebre" són l'Hospital Comarcal d'Amposta, l'Arxiu Comarcal del Montsià i el Centre d'Arts Visuals de les Terres de l'Ebre, també a Amposta. Altres d'importants són el Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre, amb la Residència d'Estudiants Esportistes i el Centre de Rem i Piragüisme.
 
El Departament  de Treball explicarà en el seu espai el Projecte Impuls sobre plans d'ocupació i formació ocupacional. També hi facilitarà informació de l'oferta de cursos de formació per a aturats, dels programes per promoure la contractació laboral de persones aturades i de la feina que porten a terme les oficines de Treball, amb més  de 200 professionals que assessoren per a la recerca de llocs de treball.
 
L'estand de l'Incasòl informarà del pla de comercialització dels sectors d'activitats econòmiques. És un model flexible, que s'adapta a les necessitats dels clients, per facilitar al màxim la implantació de noves indústries arreu de Catalunya. També hi haurà informació sobre els sectors residencials que s'estan desenvolupant actualment a Amposta: l'Àrea residencial estratègica Eixample de les Tosses -amb capacitat per construir-hi més de 1.600 habitatges potencials, més de la meitat de protecció oficial-; el nou sector Avinguda de Santa Bàrbara, actualment en obres, i el futur polígon II de l'Eixample de l'Avinguda Aragonesa. També es podran veure altres promocions d'habitatge protegit i rehabilitació de patrimoni històric que s'estan fent a les Terres de l'Ebre.
 
En l'espai de Prodeca, s'explicaran les actuacions de suport a l'agricultura, la ramaderia, la pesca, les infrastructures agràries, la formació i la política alimentària. L'estand donarà a conèixer informació sobre l'oferta formativa de l'Escola de Capacitació Agrària  d'Amposta, i també promocionarà els productes de proximitat de la DOP Arròs del Delta de l'Ebre, la IGP Clementines de les Terres de l'Ebre, la DOP Oli Baix Ebre-Montsià i la DO Terra Alta.
 
En total, als quatre estans de la Generalitat a la Fira d'Amposta, hi haurà representació de la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, del Departament de la Vicepresidència; l'Incasòl (Institut Català del Sòl, dels departaments de Política Territorial i Obres Públiques i de Medi Ambient i Habitatge); Prodeca (Promotora d'Exportacions Catalanes SA, del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural) i el Departament de Treball.