Cercar en aquest blog

4/29/2011

El conseller Felip Puig aposta per reforçar i millorar el servei del Parc de Bombers d'Horta de Sant Joan

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha plantejat avui revisar, un cop es coneguin els pressupostos, com millorar el servei del Parc de Bombers d'Horta de Sant per donar més i millor cobertura a les emergències.  
 
El conseller estudiarà si aquesta millora passa "per reforçar el cos de bombers voluntaris o fer a Horta un model mixte". "L'objectiu seria que tinguèssim major capacitat de resposta operativa", ha dit el conseller. "Intentarem que el parc d'Horta tingui major cobertura tant des del punt de vista temporal (campanya forestal) com des del punt de vista d'efectius".
 
En aquest sentit, Puig ha manifestat que cal "repensar el model de desplegament arreu del territori" i que "quan sapiguem els pressupostos podrem concretar el pla d'inversions".
 
 
El conseller ha renovat el seu compromís de què aquesta "nova legislatura vegi la nova llei del cos de bombers i que es despleguin els reglaments de bombers voluntaris i funcionaris". "Iniciem una nova etapa que ha de recuperar noves coses, es tracta de recuperar i tenir una atenció prioritària per veure com fem una gestió prioritària", ha afirmat Puig.
 
El conseller d'Interior ha fet aquestes declaracions durant la seva visita al Parc de Bombers Voluntaris d'Horta de Sant Joan, acompanyat pel delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Jordi Gassió; la nova sotsdirectora operativa del cos de Bombers, Anna Martín, i i l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Farràs.
 
Posteriorment, Felip Puig s'ha desplaçat al mirador del Camí dels Ports, on ha fet una ofrena floral davant del monòlit en homenatge als cinc bombers morts en acte de servei en l'incendi del juliol de 2009.
 
El conseller ha fet extensible de nou el missatge de recuperar "la confiança, l'autoestima i de la moral" dels bombers, i ha dit que "mai més la política s'amagui darrera dels uniformes dels cossos, que mai més la covardia política agafi la fortalesa dels cossos. Les responsabilitats polítiques s'han d'assumir sempre fins a les darreres conseqüències".
 
A preguntes del periodistes, Puig ha negat que els darrers canvis que s'han dut a terme al cos de bombers tingui res a veure amb el judici d'Horta. "Vull dir amb tota rotunditat que el canvi no ha tingut cap motivació basat en els fets del passat". "La política ha d'assumir les seves responsabilitats i la justícia ha de fer la seva via. Els canvis no s'han produït com a conseqüència de l'incendi d'Horta, sinó com a conseqüència de la pròpia historia del cos de bombers", ha afirmat Puig. El conseller d'Interior ha valorat "molt positivament la feina que ha fet Joan Rovira" i ha dit que ara comença una nova etapa: "És tracta d'apostar pel futur i no mirar al passat".