Aquesta setmana els cellers de Montsant han iniciat la campanya de verema, una campanya que es preveu sigui força bona ja que el raïm arriba molt sa i en condicions òptimes de maduració. A més, s'espera que la producció recuperi el volum habitual de Montsant, al voltant dels 9 milions de quilos, després que l'any anterior disminuís en un 15%.
Com és habitual, els primers en entrar raïm són els cellers de les zones primerenques de Montsant, al sud de la DO. És el cas de Joan d'Anguera, el Celler del Masroig i altres cellers com Venus La Universal, que tot i pertànyer a Falset elabora algun dels seus vins amb raïm de finques d'aquesta zona.
Pel que fa a les varietats, les protagonistes d'aquest inici de campanya són lògicament les blanques, macabeu i garnatxa blanca, tot i que també s'han començat a veremar varietats negres com el merlot i el syrah.
Recordem que a la DO Montsant la producció és d'uns 9 milions de quilos, dels quals els 95% correspon a varietats negres. D'aquestes, la garnatxa negra i la carinyena, les varietats autòctones de Montsant, en suposen el 65%.