Cercar en aquest blog

11/13/2011

"Montsant es planta a Barcelona" serveix unes 7.000 degustacions

La DO Montsant arrela a Barcelona després de plantar-s'hi aquest
dissabte. I és que la jornada "Montsant es planta a Barcelona" deixa
una gran afluència de visitants i prop de 7.000 degustacions servides
per part dels 26 cellers que van participar a la mostra, que va tenir
lloc just davant del Mercat de Santa Caterina.

Objectiu complert per part de la DO, que arribava a la ciutat comtal
amb la voluntat de seguir donant a conèixer els seus cellers i vins
entre els consumidors finals. I és que, per a la DO Montsant, que
exporta 2/3 parts de la seva producció, no deixa de ser important dur
a terme accions de promoció en el mercat català i en un emplaçament
tan significatiu com és Barcelona.

La mostra i tast de vins "Montsant es planta a Barcelona", que va
tenir lloc dissabte, era un dels actes destacats en les celebracions
del 10è aniversari de la DO Montsant, una DO ubicada a la comarca del
Priorat i que, tot i la seva joventut, té al seu darrera una llarga
tradició vitivinícola.

Cellers Participants

EL VI A PUNT - MAS D'EN CANONGE - NOGUERALS - CELLER CEDO ANGUERA -
MARIE AMELIE PONCE (SUI GENERIS)- VINYES DOMEMECH - ACUSTIC CELLER -
CELLER EL MASROIG - ORTO VINS - CELLER LOS TROVADORES - PORTAL DEL
MONTSANT - FICARIA VINS - CELLERS UNIO - ALFREDO ARRIBAS - VINS DE MAS
SERSAL - VINYES D'EN GABRIEL - CELLER ELS GUIAMETS - COOPERATIVA
D'ULLDEMOLINS - COOPERATIVA FALSET MARÇA - CELLER DE CAPAÇANES -
BARONIA DE MONTSANT - EL VI DELS 20 - CELLERS SANT RAFEL - MAS DE
L'ABUNDÀNCIA - RONADELLES - VENUS LA UNIVERSAL

La Filosofia Montsant

La filosofia de la DO Montsant, i dels cellers que en formen part, es
basa per damunt de tot en elaborar vins de qualitat. Per tal d'assolir
aquesta fita, s'utilitzen majoritàriament les varietats autòctones,
garnatxa i carinyena, amb petites aportacions de varietats foranes com
el cabernet, el merlot o el syrah. També hi influeix la tècnica en
l'elaboració dels vins, que a Montsant és un cupatge de la llarga
tradició vitivinícola de la zona i dels nous coneixements que hi
apliquen els enòlegs.

A la DO Montsant s'hi elaboren uns 5 milions d'ampolles l'any, de les
quals un 70% s'exporta a l'exterior. La resta, majoritàriament, es
queda a Catalunya. És un bon percentatge, tot i que des de la DO
s'intenta treballar per augmentar-lo. Una de les vies és reforçar les
accions de promoció en el territori català, accions com aquesta
"Montsant es planta a Barcelona".