Cercar en aquest blog

3/19/2012

Tast de garnatxes i carinyenes de Montsant a Alimentària


Una selecció de vins 100% Garnatxa i 100% Carinyena de la DO Montsant es donen cita en un exclusiu tast que tindrà lloc el proper 28 de març, a les 12:30, a Alimentària, el Saló Internacional de l'Alimentació i les Begudes que se celebra a Barcelona.

 

El tast, que dirigirà l'enòleg i membre del Consell Regulador de la DO Montsant, Joan Asens, l'integren 6 destacades referències de garnatxa: Teixar 2007 (Vinyes Domènech), Pater 2008 (Ficaria Vins), Auditori 2009 (Acústic Celler), Cabrida 2009 (Celler de Capçanes), Dosterras 2009 (Celler Dosterras) i Trossos Negre 2010 (Alfredo Arribas); i 4 més de carinyena: Mans de Samsó  2009 (Vinyes d'en Gabriel), La Carrerada 2009 (Orto Vins), Finca Romero 2010 (Frank Massard) i Miloca 2011 (Vendrell Rived).

 

La garnatxa i la carinyena són les varietats autòctones de Montsant, les més fidels a l'hora de transmetre les singularitats d'una DO que en 10 anys ha estat capaç de fer-se un lloc entre les més prestigioses del món. De fet, recentment, la DO Montsant ha endegat una iniciativa per distingir els vins elaborats íntegrament amb alguna d'aquestes varietats. En certa manera, es recull el guant dels cellers de la DO, que aposten cada cop amb més força pels vins 100% garnatxa i 100% carinyena, sobretot entre els vins top.

 

El tast 100% Garnatxa i 100% Carinyena és gratuït i s'adreça a professionals del sector vitivinícola. Per poder participar al tast cal inscriure-s'hi prèviament abans del divendres 23 de març, posant-se en contacte amb la seu de la DO Montsant (977 83 17 42. info@domontsant.com). Les places són limitades.