Cercar en aquest blog

9/10/2012

Ingressa a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) la documentació de l’Ajuntament de Vinebre (1850/1992)

Amillarament de l'any 1852

 El passat 3 de setembre es va produir el primer ingrés de la documentació municipal de Vinebre per tal que l'ACRE procedeixi a la seva organització. El fons documental té un volum aproximat d'uns 80 metres lineals i s'inicia, amb molts buits cronològics, l'any 1852, tot i que no trobem una producció regular de documents fins l'any 1939. Tot i les mancances indicades, el conjunt de documents és un testimoni excepcional per aprofundiren les activitats desenvolupades històricament pe l'Ajuntament de Vinebre, així com la dels ciutadans que s'hi relacionen.

El personal de l'ACRE espera avançar al llarg d'aquest any en la descripció de la documentació municipal de Vinebre per tal de posar la documentació al servei dels ciutadans, estudiants o investigadors que desitgin consultar-lo.

Cal apuntar que, amb l'ingrés del fons documental de l'Ajuntament de Vinebre a l'ACRE, l'Arxiu assoleix una important fita, doncs en poc menys de 5 anys des de que es va inaugurar, ja custodia 8 fons municipals dels 14 ajuntaments de la Ribera d'Ebre.

Si desitgeu més informació podeu consultar el següent enllaç: