Cercar en aquest blog

10/08/2012

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre presideix la Comissió de seguiment del Pla d’Industrialització

El delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquest matí la reunió de la Comissió del Pla d'Industrialització de les Terres de l'Ebre en què han fet el seguiment d'execució dels projectes finançats mitjançant els 10 milions d'euros del Pla d'Industrialització.

En concret, després de la pròrroga concedida als projectes inclosos en l'esmentat Pla permeten que "a 31 de desembre de 2012 l'execució serà del 100%, i a partir d'ara, podem demanar un nou Pla per al 2013, que malgrat no haver estat inclosa cap partida en els Pressupostos Generals de l'Estat, aprofitarem les al·legacions per demanar-lo"ha explicat el delegat del Govern

Així els projectes ja executats d'aquest Pla són la compra de les naus de l'antiga Lear a Roquetes (1.650.000€); la millora del Centre d'Empreses de la Ribera d'Ebre a Flix, 200.000€ i el nou Viver d'empreses de Gandesa, 1MEUR, que l'Ajuntament ja ha començat a comercialitzar.

Mentre que l'execució de les obres serà total a finals d'any en els projectes de la portada d'aigua i gas al Pol. Ind. Catalunya Sud de Tortosa (4'5 MEUR); de la compra del terreny i construcció de la nau per a la planta de tractament de residus urbans al Pol. Ind. Molló, 1 MEUR; també en el projecte d'electrificació del Pol. Ind. l'Oriola a Amposta, 600.000€, i la finalització de les obres de l'edifici de l'Antena Tecnològica, 1 MEUR, també al Pol. Ind. l'Oriola d'Amposta.

A més a més, el delegat del Govern ha avançat que, juntament amb l'Ajuntament de Roquetes, estan treballant per aconseguir la implantació d'una empresa a les naus industrials de l'antiga Lear, "malgrat la situació econòmica actual, intentem que sigui una realitat abans d'aquest any però, sabeu que la filosofia d'aquest Govern és treballar i explicar els projectes quan estan lligats i ben lligats, i no serà fins llavors quan ho fem públic" – ha comentat Xavier Pallarès.

D'altra banda, el Govern ha emplaçat els membres de la Comissió de seguiment per a una trobada el proper dilluns, 15 d'octubre, per a la constitució del grup de treball per plantejar accions empresarials davant el desenvolupament del projecte Barcelona Word.