Cercar en aquest blog

10/08/2012

ENDESA REFORÇA LA SEGURETAT A DUES SUBESTACIONS DE TORTOSA PER MILLORAR LA QUALITAT I LA CONTINUÏTAT DEL SERVEI

Endesa ha finalitzat recentment reformes tecnològiques a dues subestacions del municipi de Tortosa per a augmentar la seguretat a les instal·lacions i, així, millorar la qualitat i continuïtat del servei als clients que depenen d'aquestes infraestructures.

En el cas de la subestació urbana de Tortosa els treballs han consistit en instal·lar un sistema de protecció contraincendis que detecta i, si és el cas, extingeix de manera automàtica un incendi que pugui produir-se en qualsevol dels tres transformadors de 110/25 kV que es troben a la subestació. En concret s'ha renovat la xarxa de connexió dels detectors termovelocimètrics –els quals detecten elevacions brusques de temperatura– tot millorant-ne l'aïllament i traslladant el cablejat a una caixa de connexió annexada a cada transformador i equipada amb una regleta de borns seccionats. Això permet analitzar-ne l'estat sense necessitat de programar descàrrecs dels transformadors i, de retruc, redueix les possibilitats d'haver de tallar el subministrament als clients per a realitzar tasques de manteniment.

A més de la protecció contraincendis també s'ha implantat un sistema de recirculació d'aigua mitjançant la instal·lació d'un tram de canonada. Aquest consisteix en realitzar periòdicament una petita cloració per a desinfectar millor l'aigua. És previst que durant aquest any també s'instauri el sistema a les subestacions de Valls, Vandellós, Ascó i Tarragona.  

D'altra banda, a la subestació Campredó s'han instal·lat parallamps a les sortides de les línies d'alta tensió a 110 kV amb l'objectiu de protegir els transformadors. El sistema és òptim per a salvaguardar de descàrregues elèctriques les instal·lacions de la Companyia, ja que el seu aparellatge no està dissenyat per aguantar les sobreintensitats tan elevades que representa la caiguda d'un llamp. Així, aquests dispositius poden absorbir l'excés d'energia –màxima, en un breu espai de temps– que, d'altra manera, malmetrien seriosament les infraestructures. L'actuació també es portarà a terme enguany a les subestacions de Flix, Constantí i Perafort.

Les obres formen part del pla d'inversions de la Companyia per a la millora i reforma tecnològica de les instal·lacions elèctriques al Baix Ebre i han tingut una inversió, aportada íntegrament per Endesa, de 25.000 euros.