Cercar en aquest blog

3/12/2013

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre fa un reconeixement institucional al veí del Perelló, Eckhard Zentel

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en una recepció aquest migdia a la seu de la Delegació Territorial del Govern, ha reconegut en un acte institucional el valor del veí alemany del Perelló, Eckhard Zentel, que va ajudar el fill d'un veí a evitar l'incendi de la propietat i de la zona boscosa adjacent de la Serra de Cardó. L'acte ha comptat també amb la participació de la directora territorial d'Interior, Eva Ruiz.

Eckhard Zentel, el 24 d'agost de 2004, no va dubtar un segon en socórrer el fill d'un veí que li demanà ajuda perquè s'havia produït un incendi en la caseta del generador de la finca.

Eckhard Zentel va aconseguir extingir tot el foc de la caseta, evitant també l'expansió de l'incendi a la zona boscosa de la Serra de Cardó, però va patir cremades de tercer grau en part del seu cos. Unes cremades que el van deixar postrat al llit durant un any i mig i que, des de l'accident, ha hagut de continuar amb cures diàries. Aquesta situació s'ha vist agreujada perquè la seva asseguradora, Banco Vitalicio de España CA Seguros y Reaseguros, s'ha negat a pagar les conseqüència del sinistre " ja que l'acusa de ser 'culpable' del seu patiment, per actuar de manera temerària".