Cercar en aquest blog

3/10/2013

FESTAST acull una nova edició dels premis de gastronomia Llorenç Torrado

Un dels principals actes de l'última jornada d'obertura al públic de
la fira alimentària de les Terres de l'Ebre
FESTAST ha estat el lliurament dels premis gastronòmics Llorenç
Torrado. En la categoria de millor cuiner i
restaurador ha guanyat Josep Lluís Garcia, del restaurant
L'Estany-Casa de Fusta. Antoni Falgueras, del
Celler de Gelida, s'ha emportat el guardó al millor productor. I,
finalment, el premi al millor divulgador ha
estat per a Eulàlia Fargas, de l'Escola de cuina per a nens i
adolescents. Els guardons els ha lliurat l'alcalde
de Tortosa, Ferran Bel, el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, i
la germana de Llorenç Torrado, Carme.
Els Premis volen ser un reconeixement a professionals i empreses dels
Països Catalans en les categories
mencionades que donen a conèixer la cultura gastronòmica catalana.
L'objectiu dels Premis Llorenç Torrado
és destacar una manera de fer especial, amb respecte per la feina i el
producte, amb l'ús de productes
autòctons, amb la recerca dels costums i les tradicions, sense perdre
les arrels, però avançant i innovant en
les propostes gastronòmiques del nostre país.
Llorenç Torrado va morir l'estiu de 2007. Periodista i gastrònom,
havia col·laborat en programes de ràdio i de
la televisió. Autor de nombrosos llibres sobre cuina, dels quals
destaquen " Per una nova cultura del menjar" o
"La dieta mediterrània". Va col·laborar també amb altres gastrònoms catalans.
Demà dilluns 11 de març FESTAST dedica la seva última jornada al
col·lectiu professional. Entre els actes
previstos, a les 12.30h hi haurà la presentació de la candidatura de
la cuina catalana com a patrimoni
immaterial de la Unesco.