Cercar en aquest blog

5/22/2013

Gema Roig guanya la primera Beca Amunt Ebre–ESARDI pel disseny del packaging de la marca de conserves Simul


 

L'alumna de Gràfica publicitària 2 de l'Escola d'Art i Disseny (ESARDI) d'Amposta, Gema Roig Blasco, ha guanyat la primera beca Amunt Ebre-Esardi, convocada per l'empresa d'inserció sociolaboral Amunt.Ebre. Aquesta beca ha establert una col·laboració entre ESARDI i Amunt.Ebre amb l'objectiu de crear un disseny per al packaging de la nova marca de conserves Simul. Es tracta d'una marca social i ecològica, ja que aquesta empresa treballa amb persones en risc d'exclusió social i discapacitades, i a l'hora amb productors ecològics de les Terres de l'Ebre que subministren la matèria prima per elaborar les conserves.

El jurat, integrat per Joaquim López Gilabert, director de l'Hotel Villa Retiro de Xerta; Marta Cid, gerent d'Amunt.Ebre; Mirna Boix, tècnica de projectes d'Amunt.Ebre; Gemma Mauri, cap de Departament d'Esardi; Marian Marín, directora d'Esardi, Susanna Gómez, dissenyadora gràfica i empresària turística; i Joan Marc Clofent, dissenyador gràfic, ha escollit aquest matí, entre cinc finalistes, el disseny de Gemma Roig per considerar que es tracta del més innovador i el que millor transmet els valors de l'empresa. "És el que més ajustat a la idea d'innovació que volíem donar", ha manifestat la gerent d'Amunt.Ebre, Marta Cid. La marca dissenyada per Gemma Roig és un cercle negre on apareix la paraula Simul impresa en color blanc. "He volgut treballar sobretot la paraula junts per posar èmfasi en la idea d'integració social amb què treballa l'empresa", ha assenyalat per la seua banda la guanyadora. L'etiqueta és transparent el que deixa veure el contingut del pot, un altre element, juntament amb la forma moderna i innovadora de l'envàs, que ha acabat de convèncer el jurat. A la guanyadora de la beca se li reemborsa el cost de la matrícula del curs 2012/2013 i al mateix temps se l'implica en el projecte, ja que qualsevol variació del disseny de la marca es farà amb el seu assessorament.

El projecte Simul es troba actualment en una fase embrionària, però de moment ja s'ha fet una prova pilot per envasar conserves d'hortalisses de temporada. Per elaborar aquestes conserves s'ha fet servir la cuina del centre integral La Ribera, recentment inaugurat a Deltebre, un equipament de primer ordre que és a l'hora centre especial de treball, centre ocupacional i residència per a discapacitats i interns amb trastorns de conducta.