Cercar en aquest blog

6/28/2013

L'Ajuntament de Móra d'Ebre posarà a l'abast del veïnat horts socials per a produir verdura


El Ple de l'Ajuntament de Móra d'Ebre ha aprovat avui per unanimitat (CiU, PSC, ERC i PP) el reglament que ha de regular els horts socials que el consistori té previst de cedir als veïns que ho sol·licitin. L'Ajuntament ha condicionat una finca de 4,5 hectàrees, cedida per una veïna de la població, i l'ha parcel·lada en horts de 50 a 70 metres quadrats de superfície cadascun.

El reglament determina les condicions d'accés a aquestes parcel·les i els requeriments que han de complir les persones interessades per poder gaudir d'un hort. Els adjudicataris podran explotar una petita peça de terra de manera gratuïta per a produir aliments per a l'autoconsum. Estaran obligats a cedir el 25% de la producció de verdura a la delegació local de Càritas, perquè aquesta entitat pugui distribuir els aliments entre el veïnat amb necessitats.

De moment hi ha 22 persones que ja han presentat la seua presol·licitud a l'Ajuntament de Móra d'Ebre per poder disposar d'un hort per a produir verdura. L'adjudicació tindrà lloc un cop el reglament aprovat avui inicialment superi tots els tràmits administratius i romangui un mes en exposició pública. A partir d'aleshores, un cop resoltes les possibles al·legacions, entrarà en vigor i es podran adjudicar els horts als sol·licitants.

El consistori ha efectuat fins al moment una inversió de 3.000 euros en el condicionament de la finca i del mas annex per a guardar les eines. També s'ha preparat una zona on es dipositarà l'adob orgànic, que facilitarà gratuïtament l'Ajuntament. Cada parcel·la està dotada de reg individual. Aquestes actuacions s'han efectuat gràcies a una aportació de l'Obra Social de Caixabanc, amb qui l'Ajuntament té previst de signar un conveni properament.