Cercar en aquest blog

6/28/2013

L'Ajuntament de Móra d'Ebre rebutja la denominació de LAPAO per al català de la Franja d'Aragó


L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha aprovat avui per unanimitat una moció presentada pel Grup Municipal d'ERC que rebutja la denominació de LAPAO per al català que es parla a la Franja d'Aragó. Els tretze regidors del consositori, dels grups de CiU, PSC, ERC i PP, han donat suport a aquesta iniciativa, que reclama al Govern d'Aragó la retirada de la llei de llengües i que denomini català la llengua que es parla als municipis de les comarques de la Franja.

Altrament, durant la sessió plenària celebrada avui, els regidors han decidit que el Grup Sagessa continuï gestionant durant dos anys més l'Escola Bressol La Morera, de titularitat municipal. L'acord s'ha adoptat per unanimitat i l'alcalde, Joan Piñol (CiU), ha justificat la proposta en el fet que durant els darrers set anys el Grup Sagessa ha efectuat una "gestió impecable" d'aquest servei educatiu.

Un altre acord del Ple fa referència a la recuperació de la figura de l'interventor a l'Ajuntament de Móra d'Ebre. La proposta de requalificar el lloc de treball actual de secretari-interventor per poder desdoblar la plaça ha sigut aprovada per majoria de 8 vots (CiU i PP) i 5 abstencions (PSC i ERC).

Finalment, i per idèntica majoria que el punt anterior, el Ple ha acordar resoldre  el conveni de col·laboració que mantenien l'Ajuntament de Móra d'Ebre i el Consell Comarcal de Móra d'Ebre en matèria de neteja viària. La recent adquisició d'una màquina escombradora per part del consistori morenc ha fet que el servei l'assumeixi directament l'Ajuntament.

--
Servei de Premsa de l'Ajuntament de Móra d'Ebre