Cercar en aquest blog

4/14/2014

ACTES DE CELEBRACIÓ DE LA DIADA DE SANT JORDI AL PALAU OLIVER DE BOTELLER

El dimecres 23 d’abril, amb motiu de la Diada de Sant Jordi als Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre s’organitza l’espectacle InscripcionsObscenes, que tindrà lloc a les 20.30 h a sala d'exposicions del Palau Oliver de Boteller(carrer Jaume Ferran i Clua, núm. 4, de Tortosa).

L’espectacle està basat en versos de Vicent Andrés Estellés: el poeta del cos. A finals dels anys seixanta i principis dels setanta, Vicent Andrés Estellés obre una doble via a la poesia catalana: d’una banda, es compromet amb l’oralitat i alhora esborra les fronteres del llenguatge literari noucentista, gràcies a la seva aposta pel valencià i pels col·loquialismes.

D’altra banda, es tracta d'un poeta apassionat (i doncs, hiperbòlic) que parla de l’amor i el desig d’una manera despullada i inèdita en la poesia catalana, sense vels moralistes ni idealitzadors. La direcció i la dramatúrgia són a càrrec de l’Albert Roig i hi participen les actrius Anna Berenguer, Carol Rovira i Marina Mulet, alumnes de l’Institut del Teatre.

L’acte clourà amb un concert del Joan Rovira, cantautor i músic de les Terres de l'Ebre que oferirà un avanç del seu primer disc en català que enregistrarà en breu. Després d'un intens camí de viatges i experiències, l’artista aposta per les seves pròpies cançons en català, amb un llenguatge col·loquial, ple d’històries quotidianes, amb una sonoritat mediterrània i pinzellades de música afroamericana. També interpretarà poemes de diversos poetes catalans musicats per ell mateix.