Cercar en aquest blog

4/19/2014

Centenars de persones assisteixen a la processó del Sant Enterrament de Móra d'Ebre

La processó del Sant Enterrament va culminar els actes religiosos celebrats el passat 18 d'abril a Móra d'Ebre amb motiu del Divendres Sant. Centenars de persones van assistir a aquest acte, presidit pel silenci i la solemnitat.


La processó, organitzada per l'Associació Organitzadora de les Processons de Setmana Santa i la Parròquia de Sant Joan Baptista, és l'acte més participatiu de la Setmana Santa morenca i un dels més arrelats de la tradició religiosa local.

La processó del Sant Enterrament va fer el seu recorregut tradicional per l'anomenada Volta dels Carros i va comptar amb la participació de tots els elements tradicionals de la Setmana Santa morenca, bona part  dels quals recuperats i restaurats per l'associació organitzadora.

La processó va estar formada pel Grup de Percussió, els escolans, la Creu Processional, el pas entrada a Jerusalem, l'estendard de l'Oliveret, el pas de l'Oració a l'Hort Oliveret, el pas de Jesús al Pretori Pilat, l'estendard de la Santa Faç, el pas de Jesús amb la Creu al Coll (Verònica), la creu del Cirineu, el Sant Crist del Cavallers, els nens i les nenes amb ofrenes, el pas de la Pietat, la creu dels Penitents, el llençol i l'escapulari del Sant Sepulcre, el pas del Sant Sepulcre (Llitera), l'estendard del Dol, les senyores amb mantilla, el pas de la Soledat Dolorosa, les vestes i la Banda de l'Escola de Música de Móra, acompanyats pel prior, la bandera de l'Associació i les autoritats.