Cercar en aquest blog

4/20/2014

La Fira de les Cooperatives agràries del Priorat es consolida com un aparador de la diversitat i qualitat dels vins i olis de la comarca

 La Fundació Castell del Vi celebra molt positivament la celebració de la segona edició de la Fira de les Cooperatives agràries del Priorat i considera que el certamen està plenament consolidat amb les dues edicions organitzades, ja que ha esdevingut un bon aparador de la diversitat i qualitat dels vins i olis elaborats pels cellers cooperatius de la comarca, alguns dels quals amb més de 100 anys d’història. Durant la jornada d’ahir, es van vendre més de 300 tiquets d’entrada a la fira, la qual cosa representa que aproximadament unes 600 persones van participar a la mateixa.
Enguany, la Fira ha comptat amb la participació de 9 cooperatives agràries de la
comarca i una de convidada que ha estat la Cooperativa de Gandesa (DO Terra Alta) d’estil modernista i considerada també una de les Catedrals del Vi de Catalunya. Durant la jornada, els cellers cooperatius van presentar les seves novetats vitivinícoles a l’Absis del Castell del Vi i es van impartir tastos dirigits i a cegues de vins i olis als assistents per reconèixer la diversitat del producte cooperatiu i promoure, alhora, la cultura de l’oli i del vi, els dos principals productes agroalimentaris de la comarca prioratina. A la Fira es van convidar una desena de blocaires especialitzats en vi, gastronomia, cooperativisme i cellers per tal de difondre l’activitat a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #tastaelCastell. Una iniciativa que ja es va dur a terme el 2013 i que va contribuir de manera decisiva a visibilitzar la riquesa i qualitat del producte cooperatiu, més enllà de la Fira.