Cercar en aquest blog

4/22/2014

L'Equip d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) del Baix Ebre ha obert 59 nous expedients l'any 2013

En el transcurs del darrer any, l’EAIA, com a servei social especialitzat d’atenció a la infància i adolescència en situació de risc o desemparament ha obert 59 expedients nous i ha realitzat 14 intervencions d’urgència per tal de vetllar per tal que els nens de la comarca disposin d’una infantesa i adolescència plena de garanties i en un marc de convivència adequat.

 

Aquests casos es sumen als diferents expedients actius que disposa l’equip d’atenció. En aquest sentit, al 2013, l’EAIA ha gestionat 340 expedients. De tots aquests, 112 estan en estudi, 155 en seguiment, 2 pendents d’estudi i 71 ja estan tancats. Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquest servei “treballa en la línia de garantir als infants i adolescents de la comarca un nucli de convivència càlid i adequat per al seu creixement i desenvolupament”.

 

Entre les diferents tasques de l’EAIA destaquen l’estudi i diagnòstic dels casos, el seguiment de l’evolució del cas, el tractament per tal de modificar la dinàmica familiar, i l’assessorament i col·laboració amb altres agents socials. El conseller d’inf{ncia i adolescència, Rubén Lallana, ha subratllat que “amb la conjunció de totes aquestes accions es permet donar resposta a situacions familiars adverses i, a la vegada, permet ajudar a moltes nens i nenes del territori”.