Cercar en aquest blog

4/21/2014

La Biblioteca de Falset celebra la Diada amb un càsting de Sant Jordis, princeses i dracs

La Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa de Falset comença demà dimarts la celebració de la diada de Sant Jordi amb una revetlla en la qual s’escollirà, mitjançant un càsting, el millor Sant Jordi, la millor princesa i el millor drac. Igual que l’any passat, quan va fer-se per primer cop, seran els xiquets i xiquetes del poble (en la primera edició van ser una cinquantena) els que, disfressats, participaran en aquest particular càsting. Un jurat popular s’encarregarà de decidir les millors caracteritzacions.

La festa s’iniciarà sobre les 18.30 hores de demà dimarts, i forma part dels actes inclosos en la II Revetlla de Sant Jordi a les biblioteques públiques de tot Catalunya, que s’ompliran de propostes culturals per a tothom i faran una vesprada festiva a l’entorn del llibre, la lectura i les biblioteques.

Per al dia de Sant Jordi, la Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa també ha organitzat un punt d’intercanvi de llibres usats, on els lectors poden renovar i reciclar el seu fons bibliogràfic. Aquest punt d’intercanvi estarà situat a la Biblioteca i des d’aquesta jornada té vocació de permanència. 

La tarda de la Diada (a les 19.30) també hi ha prevista la presentació del llibre ‘Bombes al Priorat’, que aplega per primer cop totes les fotografies que es coneixen de Falset i altres pobles de la comarca bombardejats l’estiu del 1938, arran de la Batalla de l’Ebre. El llibre (editat per l’Ajuntament de Falset, l’Arxiu Comarcal del Priorat i la Biblioteca) és la plasmació en paper de l’exposició sobre el bombadeig que va acollir el castell de Falset l’estiu passat, amb motiu del 75è aniversari dels atacs aeris franquistes.  




-