Cercar en aquest blog

6/27/2014

El Club Nàutic invertirà 2 MEUR en la millora de la dàrsena esportiva del port de Sant Carles de la Ràpita

TES

  • El conseller Santi Vila ha presidit l'acte de signatura del contracte per renovar la concessió al Club Nàutic Sant Carles de la Ràpita durant 25 anys més
  • El projecte preveu la modernització de les instal·lacions i els serveis, l'impuls de l'eficiència energètica i  la promoció de la formació nàutica i les activitats esportives
  • L'acord s'emmarca en el procés de renovació de les dàrsenes esportives endegat per Ports de la Generalitat per millorar les instal·lacions, donar valor afegit a la nàutica i dinamitzar l'economia
 
El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presidit l'acte de signatura del contracte per renovar la concessió de la dàrsena esportiva de ponent del port de la Ràpita. El contracte signat pel president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i el president del Club Nàutic Sant Carles de la Ràpita, Víctor Brunet, permetrà a aquesta associació continuar amb la gestió de la dàrsena esportiva durant 25 anys més.
 
Ports de la Generalitat iniciava l'octubre passat el procés de renovació de les dàrsenes esportives gestionades pel sector privat que han finalitzat o finalitzen la seva concessió en el període 2014-2015, com la de Sant Carles de la Ràpita. L'objectiu és millorar les instal·lacions amb visió de futur de manera que aportin valor al sector nàutic i ajudin a dinamitzar econòmicament els ports catalans.
 
Renovació del sector nàutic rapitenc
 
El Club Nàutic ha presentat un projecte per renovar les instal·lacions i impulsar el sector nàutic de Sant Carles de la Ràpita. Les actuacions valorades en 2 MEUR inclouen la remodelació dels pantalans, l'optimització dels serveis, la implementació de mesures d'estalvi energètic, la millora de l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, el foment de la formació i l'apropament de la nàutica a la ciutadania.
 
El projecte preveu la remodelació dels molls de la dàrsena esportiva i la renovació dels pantalans amb capacitat per a 657 embarcacions d'entre 6 i 15 metres d'eslora. Així mateix, s'ha de crear una zona d'accés als pantalans per a persones amb mobilitat reduïda.

En matèria de sostenibilitat s'han d'implementar mesures d'eficiència energètica, amb la substitució de les torretes de serveis d'aigua i electricitat dels pantalans i la renovació de l'enllumenat públic amb tecnologia LED. Per dur a terme la implementació mediambiental s'instal·laran en els serveis sistemes de prepagament per controlar els consums i estalviar recursos energètics. També s'han de realitzar adequacions en matèria mediambiental a la benzinera i  a la zona d'escar.
 
El Club Nàutic disposa d'una zona d'aparcament amb capacitat per a 97 places destinades als usuaris. Amb el nou projecte l'aparcament serà d'accés lliure per als ciutadans durant l'hivern.
 
Impulsar la mobilitat d'embarcacions
 
El projecte del Club Nàutic també ha d'apostar per la mobilitat d'embarcacions esportives amb el lloguer d'amarratges a transeünts. El Club posarà en marxa una pàgina web per oferir aquest servei amb informació de la disponibilitat d'amarradors, les tarifes i un motor de reserves.
 
Així mateix, s'ha de fomentar la nàutica esportiva entre els ciutadans de Sant Carles de la Ràpita i la comarca amb cursos, competicions, el desenvolupament de noves activitats i la col·laboració amb escoles i centres docents par tal d'apropar els alumnes al mar.