Cercar en aquest blog

7/13/2014

La Móra Morisca promociona els vins i la cervesa artesana de la Ribera d'Ebre

Móra d'Ebre va inaugurar ahir l'edició 2014 de la festa de recreació històrica La Móra Morisca, sota el lema de "Tres visions, un sol món", durant un acte protagonitzat per l'associació Miquelets de Catalunya. Aquesta celebració recrea pels carrers del nucli antic, al voltant de la plaça de Baix, el passat medieval de la capital de la Ribera d'Ebre, on convivien pacíficament les comunitats morisca, cristiana i jueva. 

Una de les novetats destacades d'enguany és la primera Mostra de Vins de la Ribera d'Ebre, un certamen que es proposa potenciar el sector agroalimentari de la comarca de la Ribera d'Ebre. L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, va explicar que "la Ribera d'Ebre es troba en mig de dos denominacions d'origen vinícoles molt potents: el Priorat i la Terra Alta, la qual cosa fa que els nostres vins i escumosos quedin una mica amagats, per això hem cregut interessat donar visibilitat a la qualitat dels nostres productes mitjançant aquest certamen".

La Mostra de Vins de la Ribera d'Ebre es troba ubicada a la plaça de l'Estrella (barri jueu de La Móra Morisca) i aplega cinc cellers elaboradors de vins i escumosos de la comarca de la Ribera d'Ebre (DO Tarragona i DO Montsant), una casa de cervesa artesanal de Ginestar i un restaurant de Móra d'Ebre que ofereix una àmplia selecció de tapes. Durant la primera tarda de funcionament de la Mostra es van servir més de 1.500 degustacions de vi i cervesa, la qual cosa va ser valorada com un èxit rotund per part dels organitzadors i els expositors.

Durant el dia d'avui s'espera que milers de persones de Móra i comarca visitin La Móra Morisca i el certamen vinícola de la plaça de l'Estrella, uns visitants que es trobaran un nucli antic de Móra d'Ebre ambientat d'època. L'eix central de la festa és el Mercat de les Tres Cultures, un mercadet d'època de productes artesanals i d'oficis tradicionals que se situa a la plaça de Baix i carrers annexos, on es poden adquirir productes com ara formatges naturals, escuts heràldics, joguines de fusta, plantes i herbes remeieres, embotits, objectes de cuir, ceràmica, cristall, esmalts i perfums, entre d'altres..

També hi ha una zona de tavernes àrabs on es poden degustar productes agroalimentaris de diferents procedències, representacions d'espectacles itinerants de carrer i d'animació, activitats per a infants i diverses exposicions i activitats complementàries. Altrament, diverses cases particulars i cases singulars del nucli antic de Móra d'Ebre obren les seues portes als visitants i hi encabiran exposicions i activitats.

El programa d'activitats d'avui diumenge és el següent:


11 h OBERTURA DEL MERCAT: Oficis i Artesania al carrer.

11 h Al Mercadal: CERCAVILA DE MÚSICS I BUFÓ.

11:15 h Al Castell: VELLS AMICS I ENEMICS, espectacle de lluita.

12 h Al Mercadal: EL CARRO DEL CONTACONTES, espectacle d'animació.

12:45 h Al Castell: MESTRE D'ARMES, espectacle didàctic.

13 h al Mercadal: CERCAVILA DE MÚSICS I BUFÓ.

13:30 h Al Barranc de les Moreres, ESPECTACLE DE FALCONERIA.

17:30 h Al Castell: DUEL DE CAVALLERS, espectacle de lluita.

18 h Al Mercadal: EL BISBE PASSEJA PER LA FIRA, espectacle d'animació.

19 h Al Barranc de les Moreres: ESPECTACLE DE FALCONERIA.

19:30 h Al Mercadal: ASSALT AMB CATAPULTA, espectacle d'animació.

20 h A l'Església: CONCERT DEL COR L'AUBADERA I DE LA CORAL DOLÇA CATALUNYA DE RIUDOMS.

20:30 h Al Mercadal: LA PRINCESA MORISCA I ELS MÚSICS, espectacle

21:30 h al Castell: INFERUS, espectacle de foc i pirotècnia.