Cercar en aquest blog

9/29/2014

La Generalitat ret homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l’Ebre

La Generalitat de Catalunya organitza cada any, d'ençà del 2010, un homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre. El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, presidirà l'acte d'homenatge, que tindrà lloc al Memorial de les Camposines, a la Fatarella (Terra Alta), el proper dissabte, 4 d'octubre. Hi assistiran també la directora dels Serveis Territorials del Departament de Governació a les Terres de l'Ebre, Rosa Peig, i l'alcalde de la Fatarella, Jesús Ruana.

L'acte, que començarà a les 12 del migdia, consisteix en la inauguració d'una placa amb els noms de quaranta soldats inscrits recentment en el Cens de persones desaparegudes, dels quals se sap o es pot suposar que van morir o desaparèixer en el transcurs de la Batalla de l'Ebre. Aquesta placa s'afegeix a les que ja hi ha al Memorial de les Camposines i eleva a 1.304 el nombre de noms inscrits en aquest espai memorial. L'homenatge es completarà

amb una interpretació musical i una ofrena floral per part de les persones assistents.El Memorial de les Camposines, situat als peus de l'ermita de Sant Bartomeu, va ser concebut com un monument a tots els combatents en la Batalla de l'Ebre. S'hi poden trobar les plaques que recullen els noms dels morts i desapareguts inscrits en el Cens de persones desaparegudes fins al moment i una ossera on es dipositen les restes no identificades de soldats que, encara avui dia, apareixen al territori.