Cercar en aquest blog

10/16/2014

Tardà sobre el Castor: ' que no es pagui ni un sol euro fins que no hagin acabat les investigacions de la Fiscalia’

El diputat republicà Joan Tardà ha participat aquest matí al Congrés de Diputats en el debat i votació sobre la convalidació del Reial Decret-Llei de 3 d'octubre, pel que s'adoptaven mesures urgents en relació al sistema del gas. Tardà ha votat en contra de la convalidació d'aquests mesures relacionades en gran part amb el projecte Castor perquè no responen al interès general.

El diputat republicà ha acusat al Ministre d'Indústria de 'callar que aquest Reial Decret-Llei és un robatori als ciutadans perquè els obligarà a pagar a càrrec de la factura del gas durant els pròxims 30 anys gairebé 5.000 milions d'euros per indemnitzar al senyor Florentino Pérez per un projecte inacabat, ple d'irregularitats, que no s'ha posat en funcionament, i amb malbarataments no auditats'. Seguint la seva exposició, Tardà ha afirmat que 'el Reial Decret-Llei només respon al interès, urgència i necessitats de Florentino perquè abans de finalitzar el mes de novembre ha de retornar 1.350 milions al Banc Europeu d'Inversions'.

El representant d'ERC ha rebutjat la proposta 'd'hivernació' de les instal·lacions i n'ha exigit el desmantellament. D'altra banda ha demanat 'que no es pagui ni un sol euro fins que no hagin acabat les investigacions de la Fiscalia de Castelló, s'hagin depurat responsabilitats, publicat totes les auditories i els informes internacionals requerits, i finalitzat els treballs de la subcomissió d'Investigació que ERC va sol·licitar que s'obrís en aquest Parlament, fa un any, i que encara no s'ha constituït'. El diputat republicà ha posat el Castor com l'exemple paradigmàtic dels negocis bruts, salvatges i foscos que supediten al interès general a l'enriquiment ràpid d'uns pocs. 'Són els típics negocis que s'han vingut fent a la llotja del Bernabeu des de l'època del senyor Aznar. Pura marca Espanya del pelotazo'. Ha afirmat.

 

Tardà ha volgut denunciar la 'connivència entre el poder polític i econòmic; i una classe política venuda i rendida al poder polític'; fent referència als governs del PSOE i el PP. El representant republicà s'ha escandalitzat de que els promotors del projecte Castor rebin recursos públics pagat pels ciutadans malgrat haver-hi negligència o dolo. Davant d'aquest situació el diputat Tardà ha fet un símil cineasta i ha titulat la situació com  'Florentino, agafa els diners i corre'; perquè malgrat el blindatge que va promoure el ministre Soria, el Tribunal Suprem va deixar clar que la percepció de la indemnització dependria de les causes que haguessin portat a l'extinció de la concessió, i això encara no ha estat aclarit.

 

El portaveu republicà ha qualificat 'd'espoli als ciutadans' la decisió del govern, i ha recordat que malgrat que el senyor Butragueño digui que el senyor Florentino Pérez és un ésser superior, 'aquí del que parlem és de 'mangantes''.