Cercar en aquest blog

12/24/2014

Móra d'Ebre aprova el pressupost 2015 de l'Ajuntament, l'Escola de Música i les empreses públiques


L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha celebrat aquest matí, 24 de desembre, una sessió plenària en què s'han aprovat els pressupostos de la corporació, de l'Escola Municipal de Música i Dansa i de les dos empreses municipals (Móra d'Ebre Bus i Societat Esportiva Móra d'Ebre) de l'any 2015. El pressupost global ascendeix a 5.569.625,75 euros, dels quals 5.225.405,13 corresponen a l'Ajuntament.

El capítol d'inversions està dotat amb 394.186,56 euros, si bé el regidor d'Hisenda, Sixte Melchor, ha matisat que s'haurà d'incrementar posteriorment ja que hi ha la previsió de rebre subvencions que encara no s'han materialitzat. Entre les obres més importants que es preveu tirar endavant l'any 2015 hi ha la reforma de les piscines, l'obra de construcció dels talussos del Castell o la millora del passeig de l'Ebre.

En aquest sentit, l'alcalde, Joan Piñol, ha anunciat que s'ha obtingut una subvenció de 100.000 euros del programa Leader per tirar endavant la millora del passeig de l'Ebre, amb un pressupost total de 193.000 euros. Es confia que la resta del pressupost es cobrirà en un 95% per part de les quantitats que té consignades el municipi a Llei de barris de la Generalitat.

En l'apartat de debat, el portaveu del PSC, Josep Solé, ha criticat la insuficiència de les partides previstes en matèria social i de dinamització econòmica per lluitar contra l'atur. També s'ha referit al fet que hi ha diverses partides que s'han reduït respecte a la liquidació de l'exercici passat. El regidor d'Hisenda, Sixte Melchor, ha replicat aquest darrer punt indicant que això també passava en els governs municipals del PSC.

L'aprovació dels pressupostos ha sigut per majoria absoluta de 8 vots a favor (CiU i PP), 4 vots en contra (PSC) i 1 abstenció (ERC).