Cercar en aquest blog

2/03/2015

Agricultura i Interior intensifiquen la lluita coordinada contra la plaga del cargol poma


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural (DAAM) ha sol·licitat la col·laboració del cos de Mossos d'Esquadra (CME) per combatre la plaga del cargol poma que afecta principalment el cultiu d'arròs al delta de l'Ebre. Arran de la petició, el treball coordinat entre ambdós organismes s'ha intensificat amb l'aportació d'informació rellevant per part dels professionals de Desenvolupament Rural. 
 
El cargol poma és un mol·lusc gasteròpode aquàtic (d'aigua dolça) procedent d'una extensa àrea d'Amèrica del Sud. Està considerada una de les 100 espècies invasores més perjudicials del món i ha causat estralls en cultius de zones humides, sobretot en arrossars, arreu dels llocs del món que ha colonitzat.
 
Des que es va tenir constància de l'espècie, el Servei de Sanitat Vegetal i l'Àrea de Medi Natural del Departament d'Agricultura han estat treballant conjuntament, amb la participació activa de les diferents entitats implicades en el cultiu de l'arròs al delta de l'Ebre, per contenir i eradicar la plaga en diferents àmbits: xarxa de drenatge/reg, riu i arrossars.
 
El CME ha col·laborat en aquesta tasca des de l'inici, i ara potenciarà encara més l'activitat en tots els fronts, tant en la prevenció com en la investigació, a fi de contribuir a la contenció i el control d'aquesta plaga.