Cercar en aquest blog

2/25/2015

Esquerra d’Amposta intentarà recuperar l’edifici del Sindicat malgrat l’oposició de CiU


El passat dilluns, el Ple municipal va debatre la moció que el grup Esquerra d'Amposta - Esquerra Republicana en la qual demanava que l'Ajuntament fes les gestions necessàries per negociar i tancar la compra de l'edifici noucentista de l'antic cinema Olímpia, conegut popularment per l'edifici del Sindicat.

La moció, que va comptar amb el suport de la resta de grups de l'oposició, va ser rebutjada pel vot contrari de l'equip de govern de CiU, que va argumentar que no era una prioritat per al poble. Segons el portaveu d'Esquerra d'Amposta, Adam Tomàs, 'és una llàstima l'actitud de CiU perquè amb voluntat política es podria recuperar aquest edifici per al poble. El preu de sortida al mercat és de 340.000 € i la restauració es podria anar fent de forma progressiva'. El portaveu republicà, a més, ha afegit que 'no s'entén que l'alcalde  estigui disposat a pagar 15.000 euros al mes pel local del centre de rehabilitació d'Arayo, de 1.067 m2, i que, en canvi, rebutgi pagar 340.000 € per l'edifici del Sindicat, de gairebé 1.000 m2'.

Sobre la negativa de CiU argumentant que recuperar i restaurar l'edifici del Sindicat requeria d'una inversió d'un milió i mig d'euros, Tomàs ha recordat que no s'ha fet cap estudi tècnic que ratifiqui aquesta xifra. 'El que sí sabem és que el local del centre de rehabilitació acabarà costant al poble 1.400.000 euros'. Segons Esquerra, cal considerar l'estalvi que representaria aquest nou espai en ubicar serveis pels quals ara es paga lloguer, com és el cas d'Amposta Empresa. Malgrat tot, Tomàs ha anunciat que 'el projecte de la nova Amposta que representa Esquerra passa per recuperar edificis com el del Sindicat per al poble, i per això ho incorporarem al nostre programa electoral'.

En aquest mateix Ple, també va passar a votació l'aprovació definitiva de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament, que es va aprovar amb els vots favorables de CiU i els vots en contra de tota l'oposició. Ferré, un cop més, va ignorar els informes contraris de Secretaria i Intervenció per poder tirar endavant els seus propòsits. Tomàs va manifestar que 'no entenem la desconsideració cap als informes tècnics fets per la Secretaria i Intervenció del mateix Ajuntament'.

Davant els dubtes legals que genera l'actuació de l'equip de govern de CiU, el mateix dilluns al matí, Esquerra d'Amposta i el PSC van registrar a la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre una petició adreçada a la conselleria de Governació i als Ministeri d'Administracions Públiques perquè es pronunciïn sobre la legalitat de l'acord pres per l'Ajuntament d'Amposta amb relació al nou catàleg de llocs de treball.