Cercar en aquest blog

2/19/2015

L’Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca de Tarragona obren dilluns les segones Finestres al Territori per debatre sobre la cultura i la recerca en les comarques tarragonines i ebrenques



L'Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca de Tarragona han organitzat per al dilluns 23 de febrer a la seu de la biblioteca la segona edició de Finestres al Territori. II Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l'Ebre. Collita 2014. Aquesta activitat, iniciada l'any passat i que compta amb el suport del departament  de Cultura de la Generalitat de Catalunya, pretén oferir un espai anual de debat sobre la cultural i la recerca local tarragonina i de les Terres de l'Ebre a través de conèixer les darreres publicacions de recerca local i comarcal realitzades pels centres i institut d'estudis del territori amb el suport de l'IRMU i la Fundació Privada Mútua Catalana. Segons recorden els organitzadors "aquestes publicacions són les 'finestres' que obren aquestes entitats perquè la gent pugui conèixer els seus treballs de recerca sobre l'entorn més proper, revistes que majoritàriament es poden consultar en el portal www.raco.cat".

Les revistes que promouran el debat es presentaran el pròxim dilluns a partir de dos quarts de set de la tarda a la seu de la Biblioteca Pública de Tarragona i són: Aplec de Treballs32 del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà; Butlletí del Centre d'Estudis Alcoverencs, 119Kesse48del Cercle d'Estudis Històrics Guillem Oliver del Camp de Tarragona; Lo Floc207, del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar; Lo Violí, Revista cultural del Priorat 17, del Centre d'Estudis del Priorat; Miscel·lània del CERE24, del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre;Recull de Treballs, 15, del Centre d'Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra; La Resclosa, 18, del Centre d'Estudis del Gaià. Vila-rodona;Canya i Gram, 72, del Centre d'Estudis del Masroig i Lo Senienc, Memòria, Natura i Llengua, del Centre d'Estudis Seniencs de La Sénia.

Aquesta activitat s'emmarca dins l'acord de col·laboració entre la Biblioteca Pública de Tarragona i l'Institut Ramon Muntaner, que entre altres inclou el programa "Tastets de Patrimoni", que aquesta primavera arribarà ja a la seva onzena edició.