Cercar en aquest blog

3/28/2015

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i l'alcalde Manel Ferré inauguren la nova Residència d'Avis d'Amposta

Amb una inversió propera als 11 milions d'euros i gairebé 10.000 metres quadrats, l'equipament permetrà duplicar el nombre de places assistides a la capital del Montsià i donarà resposta a l'augment de la demanda  
 
Munté ha visitat també Móra d'Ebre on ha estat rebuda a l'Ajuntament i ha visitat una llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i una residència de gent gran


Inauguració Amposta
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i l'alcalde Manel Ferré han inaugurat aquest migdia la nova Residència d'Avis d'Amposta que oferirà 160 places de residència assistida i 50 de centre de dia. Amb una inversió propera als 11 milions d'euros i gairebé 10.000 metres quadrats, l'equipament duplica el nombre de places assistides de l'antiga Residència i Centre de Dia de la Gent Gran i permet respondre a l'augment de la demanda.
 
Munté ha destacat que "la inauguració de la Residència d'Avis d'Amposta és una magnífica notícia que confirma com malgrat les dificultats, gràcies a l'esforç de tothom i especialment en aquest cas de l'Ajuntament, a Catalunya continuem construint l'Estat del Benestar".
 
La consellera ha afegit que "es tracta d'un pas endavant important per a la comarca del Montsià que contribueix a reduir el dèficit de places de residència a les Terres de l'Ebre, un dèficit que hem reconegut en el passat i que estem treballant per solucionar. Fa pocs mesos inauguràvem una nova residència i una important ampliació d'una altra a Tortosa i avui som a Amposta".
 
Munté ha valorat "la visió, el coratge, la voluntat i la claredat d'idees de l'Ajuntament d'Amposta per tirar endavant la construcció de la Residència d'Avis, un esforç que es veu compensat amb aquest nou equipament i que, tal i com es va comprometre el president Mas en la visita que va fer aquí la setmana passada, serà correspost per part del Departament de Benestar Social i Família amb la concertació de noves places de forma progressiva".
 
En aquest sentit, cal recordar que la Residència i Centre de Dia de la Gent Gran del carrer Cervantes compta amb 80 places residencials assistides, de les quals 77 tenen finançament públic, i 20 places de centre de dia, 15 de les quals cofinançades per la Generalitat. 
 
El trasllat dels usuaris de l'antiga residència al nou equipament està previst per aquest estiu, un cop es disposin de totes les autoritzacions administratives. L'objectiu del consistori és que el nou servei formi part d'un futur complex social que es podria complementar amb l'edificació d'habitatges tutelats o altres tipus d'immobles de caràcter social a la zona residencial Valletes-2.
 
El nou edifici assistencial destaca per la seva horitzontalitat, quelcom que optimitza les circulacions dels professionals i els usuaris reduint al màxim els desplaçaments verticals. S'ha projectat com un equipament aïllat, format per cinc nuclis o unitats d'habitacions, dues en planta baixa i tres en planta primera, una ala de menjador i una altra ala per al centre de dia. S'ha previst també la possible ampliació de l'edifici en una fase posterior que permetria guanyar una nova planta i oferir un total de 256 places de residència.
 
Visita a Móra d'Ebre
Posteriorment a la inauguració, la consellera de Benestar Social i Família s'ha traslladat a Móra d'Ebre on ha estat rebuda a l'Ajuntament per l'alcalde Joan Piñol. A continuació ha visitat la Llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual de l'Associació Jeroni de Moragas – Fundació Privada AJEM. Actualment acull més de 20 usuaris, la majoria de la Ribera d'Ebre, en qualitat de places col·laboradores finançades en part pel Departament.
 
Tot seguit, Munté s'ha traslladat fins a la Residència per a Gent Gran Natzaret que compta amb 78 places i és un centre propi de la Secretaria d'Inclusió Social i de Promoció de l'Autonomia Personal del Departament de Benestar Social i Família. L'equipament també inclou 10 places de centre de dia. Els usuaris provenen majoritàriament de Móra d'Ebre i la resta de la comarca.
 
Munté ha estat acompanyada durant tota la jornada per la secretària d'Inclusió Social i de Promoció de l'Autonomia Personal, Carmela Fortuny, i la directora territorial de Benestar Social i Família a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid.