Cercar en aquest blog

3/13/2015

Unió de Pagesos aconsegueix que es retiri la taxa per identificació d’oví i cabrum i altres millores per la ramaderia extensiva


 

Unió de Pagesos celebra que s'hagi recollit l'esmena proposada pel sindicat i que finalment la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives per 2015 estableixi supressió de la taxa corresponent als elements d'identificació d'oví i cabrum. Aquesta taxa va ser aplicada per primera vegada l'any 2014, i després de la queixa d'aquest sector sensible econòmicament, i mitjançant les esmenes proposades de la Unió de Pagesos, s'ha retirat el 2015.

 

Unió de Pagesos celebra també que la Llei 3/2015 publicada avui al DOGC elimini la taxa de la documentació sanitària que empara el trasllat del bestiar transhumant per a l'aprofitament de pastures, que ha de retornar al punt d'origen. Unió de Pagesos considera que la gestió del territori mitjançant la pastura és una prioritat i per això reivindica mesures que facilitin aquesta activitat a tot el territori, a través de diverses regulacions. A més d'aquesta llei, el sindicat defensa que s'afavoreixi la pastura en les normatives forestals, ramaderes, mediambientals, així com en la regulació dels ajuts al sector.

 

L'any 2014, una esmena de la Unió de Pagesos va aconseguir una reducció d'un 30% en les taxes de documentació sanitària de trasllat d'animals i productes d'origen animal, quan la sol·licitud es presenta per mitjans telemàtics. La reducció és del 50% si la tramitació la porten a terme veterinaris habilitats per fer-ho.

 

D'altra banda, el sindicat continuarà treballant per tal que també desaparegui la taxa de 0,15 € per l'emissió per part de les oficines comarcals del document d'identificació per canvi de titular, que afecta el sector boví. Pel que fa al sector equí, Unió de Pagesos també treballa per tal que s'aconsegueixi que la taxa que es paga quan hi ha un canvi de titularitat dels èquids d'una explotació ramadera es redueixi. Actualment, es paguen 2,5 € pel primer animal i de 0,15 € la resta.