Cercar en aquest blog

4/10/2015

Benestar Social i Família dotarà enguany les Terres de l'Ebre amb 5,7 milions per finançar serveis socials, lluita contra la pobresa i foment de la cohesió social i la igualtat


El Departament de Benestar Social i Família dotarà enguany les Terres de l'Ebre amb 5,7 milions d'euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. Aquest divendres la directora dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, ha signat amb els ajuntaments d'Amposta i Tortosa i els consells comarcals del Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta l'actualització de l'Acord marc de col·laboració entre Generalitat i ens locals. Més endavant, també es signarà amb el Consell Comarcal del Baix Ebre.

 

La directora territorial de Benestar Social i Família a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, ha explicat que "el text adapta al context actual alguns dels criteris i objectius establerts en l'Acord marc 2012-2015 i permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats, així com altres programes de benestar social i polítiques d'igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d'altres".

 

A tota Catalunya, el Departament destinarà més de 187 milions d'euros als ens locals per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, la lluita contra la pobresa i el foment de la cohesió social i la igualtat.

 

Amb l'aportació de 5,7 milions d'euros a l'administració local, el Departament de Benestar Social i Família consolida els serveis que ja es finançaven l'any anterior i torna a reforçar les mesures relacionades amb la lluita contra la pobresa, especialment de les famílies amb infants i adolescents. En aquest sentit es torna a garantir l'obertura dels centres oberts per a infants i adolescents a l'estiu, segons la detecció de necessitats i demanda de cada territori, així com la priorització de l'aportació que el Departament destina a contribuir a les despeses de les ajudes d'urgència social.

 

D'altra banda, també s'incrementa la dotació global dels programes d'acollida i integració de persones estrangeres immigrades pel desplegament reglamentari de la Llei d'acollida que es va aprovar a finals de l'any passat i que regula, entre d'altres, els serveis de primera acollida i els programes d'acollida especialitzada.

 

El contracte programa permet la coordinació i la cooperació interadministrativa amb els ens locals en tots els àmbits competencials del Departament de Benestar Social i Família. "El contracte programa garanteix i reforça la resposta conjunta de la Generalitat i del món local davant les situacions provocades per l'actual crisi econòmica, que afecta a moltes persones sense recursos suficients per cobrir les necessitats bàsiques, especialment famílies amb menors", ha dit la Manolita Cid.  La directora territorial ha explicat que "enguany és seguirà la mateixa línia que l'any passat i es reforçarà encara més tot allò relacionat amb els serveis d'atenció a la infància i a l'adolescència i el suport a les situacions d'urgència social".

 

Manolita Cid també ha anunciat que ja s'està treballant amb les associacions municipalistes en el nou Acord marc en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat pel període 2016-2019.