Cercar en aquest blog

4/14/2015

El servei de restauració de la Fundació Mercè Pla obté l’acreditació Amed

El servei de restauració per a col·lectius de la Fundació Mercè Pla –que forma part del Centre Especial de Treball (CET) de l'Entitat i, per tant, emplea persones amb discapacitat intel·lectual- ha obtingut l'acreditació Amed, que el reconeix com a establiment promotor de l'alimentació mediterrània.

Per aconseguir-ho, ha hagut de complir tot un seguit de requisits alimentaris, com ara garantir que, per amanir, s'ofereixi oli d'oliva; que un 25% de l'oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses i/o llegums; que un 50% de l'oferta de segons plats sigui a base de peix o carns magres, i que un 50% de l'oferta de postres sigui a base de fruita fresca, entre d'altres.
 
Així mateix, també ha hagut de complir altres criteris no alimentaris com ara tenir actualitzades les acreditacions que garanteixin que les instal·lacions reuneixen les condicions d'higiene necessàries per oferir seguretat alimentària, o mantenir -en l'oferta Amed- uns preus en la línia dels preus habituals de l'establiment.
 
El servei de restauració per a col·lectius de la Fundació Mercè Pla ofereix plats de cuina casolana amb productes de la zona i de temporada que s'adapten a les necessitats de cada persona. La seva proposta inclou tant servei de menú diari com puntual, festiu o servei de pícnic. A més, també presta el  servei d'assessorament nutricional i de control de qualitat –basat en l'anàlisi de perills i punts de control crític-.
 
Actualment, s'encarrega d'elaborar més de 300 menús diaris per a les persones ateses als Centres Ocupacionals, Llars-residència i Escola de la mateixa Entitat, alhora que serveix també a empreses, escoles i particulars del territori.


 
Aquest dilluns, el gerent de la Fundació, José Manuel Agramunt, ha rebut de mans del director de l'Agència de Protecció de la Salut a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Arasa, els documents formals de l'acreditació. A partir d'ara,  l'Agència realitzarà un seguiment periòdic del compliment dels requisits.