Cercar en aquest blog

4/16/2015

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, presideix la graduació dels alumnes de l'IOC de Tarragona i de Terres de l'Ebre

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, presidirà demà l'acte de graduació de l'alumnat de Tarragona i de Terres de l'Ebre de la promoció 2013-2014 de l'Institut Obert de Catalunya (IOC), que tindrà lloc a partir de les 17,00h al Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils. Acompanyaran la consellera el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin; la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, M. Àngels Gonzàlez, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Terres de l'Ebre, Antoni Lluís Martí.

 

La titular d'Ensenyament farà la cloenda a l'acte, en què també hi participaran l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, qui farà la benvinguda, i el director de l'IOC, Francesc Pomés. Així mateix, durant la graduació hi haurà els parlaments de tres alumnes representants de la promoció que es gradua i es lliurarà un llapis de memòria als diplomats. L'acte es tancarà amb l'actuació de la Coral Institut la Mar de la Frau.

 

En el curs 2013-2014 es graduaran a Tarragona un total de 329 alumnes. Concretament, en batxillerat seran 37 alumnes; en educació secundària, 114; en cicles formatius de grau mitjà, 19; en cicles formatius de grau superior, 97; i en idiomes, 62 en anglès. A Terres de l'Ebre, seran 144 alumnes: en batxillerat, 13 alumnes; en educació secundària, 54; en cicles formatius de grau mitjà, 20; en cicles formatius de grau superior, 34; i en idiomes, 23 en anglès.

 

Les xifra de graduats a nivell de Catalunya del curs 2013-2014 serà de 3.289 alumnes, fet que suposa un increment d'un 5,38% d'alumnat en comparació amb el curs anterior, en què es van graduar 3.121 estudiants.

 

L'IOC té com a objectiu facilitar que l'educació pugui arribar al màxim de persones superant les limitacions de l'espai i del temps. Per això, els estudis que ofereix estan organitzats de manera flexible i és el propi alumne qui confecciona el seu pla d'estudis, sempre amb l'assessorament dels tutors. Així, la càrrega horària dels alumnes és diferent i personalitzada d'acord amb les necessitats i possibilitats de cada alumne.

 

Com a novetats per al curs 2014-2015, l'IOC segueix la implantació progressiva del cicle formatiu de grau superior d'Integració Social amb nous mòduls, s'ha iniciat la implantació del nivell avançat d'anglès a distància -quart curs- i s'han ofert places de l'especialitat d'ensenyaments esportius en el curs de formació conduint al certificat oficial de formació pedagògica i didàctica equivalent.


Per al curs 15-16, l'IOC seguirà la implantació progressiva del cicle formatiu d'Integració Social amb nous mòduls, es finalitzarà la implantació del nivell avançat d'anglès a distància -cinquè curs- i s'iniciarà l'oferta a distància del cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d'Aplicacions Web.