Cercar en aquest blog

5/27/2015

ACCIÓ presenta la Jornada sobre Finançament Alternatiu a la Cambra de Comerç de Tortosa

La Generalitat de Catalunya, a través d'ACCIÓ – l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana –, ha dut a terme aquest dimecres, 27 de maig, a la Cambra de Comerç de Tortosa una sessió sobre eines de finançament alternatiu dirigida a pimes i emprenedors. 

El delegat territorial d'ACCIÓ a les Terres de l'Ebre, Xavier Cortiella, ha obert la sessió, que s'ha iniciat amb la presentació de Sandra Font, cap de finançament internacional i alternatiu d'ACCIÓ. 

Sandra Font ha presentat les claus per obtenir una bona planificació financera i quins són els instruments més adients en funció de la fase en què es troba l'empresa (fase llavor, arrencada o creixement). Alhora també ha donat a conèixer algunes de les eines financeres a què poden accedir les pimes i els emprenedors, com els business angels, els fons de capital risc, el crowdlending o l'invoice trading, entre d'altres, sent aquests dos últims instruments més recents en el mercat. 

Des d'ACCIÓ també s'ha presentat l'edició 2015 del Catàleg de Finançament Alternatiu, una publicació d'accés lliure i gratuït que recull 85 proveïdors de fons no bancaris (http://accio.gencat.cat/cataleg-financament-alternatiu). 

Posteriorment, des de LoanBook Capital i Finanzarel han explicat el funcionament del crowdlending i l'invoice trading, respectivament – dues eines de finançament directe d'inversors a empreses –, i la cinquantena d'empresaris i emprenedors ebrencs que hi ha assistit també han pogut aprofitar la sessió per resoldre els seus dubtes més pràctics. 

Més de 500 assistents a les sessions de Finançament Alternatiu ACCIÓ organitza des de principis d'any jornades sobre Finançament Alternatiu per a pimes i emprenedors arreu de Catalunya, que han reunit més de 500 persones. 

L'objectiu és apropar al teixit empresarial eines complementàries a la banca que permetin una diversificació de les fonts de finançament, similars a les d'altres economies com les del Regne Unit o els Estats Units d'Amèrica, on aquests mecanismes són més freqüents i compten amb una llarga trajectòria d'èxit.

Les pròximes sessions tindran lloc Reus (28 de maig) i Lleida (9 de juny).