Cercar en aquest blog

5/15/2015

Artur Mas: "Ara que alguns plantegen la batalla de les banderes, nosaltres volem acabar amb les fronteres"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquesta tarda des de Gandesa que, "ara que alguns volen presentar un altre cop la atalla de les banderes, nosaltres el que volem fer és acabar amb la batalla de les fronteres".

Des del Celler Cooperatiu de Gandesa, on el cap de l'Executiu ha presidit la presentació de la candidatura de la Terra Alta per organitzar el Concurs de Garnatxes del Món 2017, Artur Mas ha fet una crida a unir forces per projectar el territori català arreu del món. "Independentment de les muntanyes que tenim per mig, totes les terres de parla catalana poden unir esforços i anar juntes per presentar el seu patrimoni i cultura propis i, d'aquesta forma, fer una gran operació de presentar-se al món des d'aquesta capitalitat de la Garnatxa", ha assegurat.



Després de reunir-se amb els promotors de la candidatura i els responsables del concurs, el president Mas ha destacat que optar a un projecte mundial com el que avui s'ha presentat era una cosa impensable fa només 15 o 20 anys i que, si avui és possible, és pel "gran esforç que s'ha fet en els darrers anys per situar els vins de la Terra Alta en un nivell de qualitat molt gran". "El fet que aquesta comarca pugui aspirar a aquest concurs és un tribut a aquella ambició i visió de futur de la gent de fa 100 anys enrere, amb molts menys mitjans i moltes més fronteres, que ja van tenir la visió de fer un projecte tan gran com aquesta catedral del vi", ha reblat.

El president ha assegurat davant dels productors i assistents a l'acte que el Govern està al seu costat en aquesta aspiració i els ha convidat a "seguir fent aquest esforç col·lectiu, perquè el món és molt gran, necessita coses de qualitat i aprecia la cultura, la història, la identitat i la personalitat. I nosaltres la tenim". "Podem ser uns grans organitzadors d'un concurs d'aquestes característiques i confio que això serveixi perquè el món vegi el que som capaços de fer des d'aquí tots plegats", ha afegit. A l'acte també hi han assistit l'alcalde de Gandesa, Carles Luz; el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, F. Xavier Pallarès; el director de l'INCAVI, Jordi Bort; el secretari del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta, Jordi Rius, entre d'altres autoritats.