Cercar en aquest blog

5/15/2015

La Terra Alta es conjura per a aconseguir l'organització del Concurs Mundial de Garnatxes

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit avui al celler cooperatiu modernista de Gandesa l'acte de presentació oficial de la candidatura del Consell Regulador de la Denominació d'Origen (CRDO) Terra Alta i el Consell Comarcal perquè la Terra Alta sigui la seu del Concurs Mundial de Garnatxes 2017. Mas ha assegurat estar al costat de la Terra Alta en la seua candidatura per aconseguir aquest esdeveniment internacional, "igual com ho vaig estar quan el gran repte de la comarca era fer un regadiu", en referència a la construcció del reg de la zona oriental de la comarca.

El president ha explicat que en 15 anys s'ha treballat molt per convertir els vins de la Terra Alta en uns vins capdavanter, reconeguts internacionalment. "Pocs podien pensar fa 15 o 20 anys que la Terra Alta estaria avui en disposició d'organitzar un concurs internacional de garnatxes, però s'ha aconseguit".

L'acte ha comptat amb la presència de tot el sector del vi comarcal i de diferents representants d'institucions i entitats comarcal, així com una representació de la comissió perpinyanesa que impulsa el certamen vitivinícola.

La presentació de la candidatura ha començat amb unes paraules de benvinguda de l'alcalde de Gandesa, Carles Luz. Seguidament han intervingut el president del Celler Cooperatiu de Gandesa, Pere Bové; el secretari del CRDO Terra Alta, Jordi Rius, i el president del Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló, Fabrice Rieu. 

Un cop finalitzats els parlaments, s'ha fet una àmplia degustació de vins de garnatxa de la Terra Alta aportats per diferents productors de la DO i de punxadetes elaborades per restaurants de tota la comarca.